Resguide till Kuwait City

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Al Kuwayt

Bästa restid

Top
Reser man till Kuwait om sommaren bör man vara beredd på en dräpande värme och även en risk för sandstormar. De flesta väljer därför att resa till staden på vintern, då temperaturen är mer human.

Kultur och underhållning

Top
Det mest intressanta man kan ta sig för, som ligger bortom de klassiska turistattraktionerna, är att som man bli inbjuden på ett privat kafferep. I Kuwait heter det nu inte kafferep utan "diwaniya", och det är här männen möts på kvällarna för att diskutera allt från politik till sport.

Övernattning / Hotell

Top
Övernattningsmöjlighterna i Kuwait City begränsar sig till hotell och lägenhetskomplex. Båda alternativen finns i flera olika prisklasser. Hotellen sträcker sig från riktiga lyxhotell till första och andra klass standard.. Det är inte svårt att få ett rum. Beställ hotell i Kuwait City här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör många taxibilar i Kuwait City. De kan lätt vinkas in från gatan, men alla kör utan taxameter, så det är en god idé att avtala priset, innan åkturen börjar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.