Antika ruiner med pelare och detaljerad stenskulptur under en klarblå himmel.

Billiga flygbiljetter till Libanon

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Libanon

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 48 timmar och kan ha ändrats.

Billiga flygresor till Beirut

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
27. maj 3. jun
ARN
BEY
BEY
ARN
Pegasus Airlines 1 stopp
Eurowings Direkt
Från kr. 3 023:- Välj
31. maj 5. jun
ARN
BEY
BEY
ARN
LOT 1 stopp
LOT 1 stopp
Från kr. 3 394:- Välj
27. maj 1. jun
ARN
BEY
BEY
ARN
Pegasus Airlines 1 stopp
LOT 1 stopp
Från kr. 3 512:- Välj
27. maj 4. jun
ARN
BEY
BEY
ARN
Swiss 2 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 3 516:- Välj
3. jun 10. jun
ARN
BEY
BEY
ARN
Lufthansa 1 stopp
Lufthansa 1 stopp
Från kr. 3 771:- Välj
Bedöm resmål (239 omdömen)
4.6

Fantastiska Libanon

Gillar du badsemester, storstadsliv eller skidsport så är Libanon landet för dig. Upplev Beiruts fantastiska atmosfär, det utsökta, lokala köket, de livsnjutande libaneserna och en myriad med sevärdheter. Libanon är en verkligt unik upplevelse.

Fantastiska Libanon och den brokiga historien

Libanon och den libanesiska befolkningen har rötter i både Europas och Mellanösterns kulturer, varför man som resenär upplever en helt fantastisk blandning av urgamla traditioner och modernt folkliv i landet. Kristna och muslimer lever sida vid sida, och libaneserna är ett mycket sofistikerat och kulturellt upplyst folk. Du blir välkomnad med öppna armar när du kommer som resenär till Libanon, och det finns inget mer avkopplande än att njuta en kopp te på något av de många kaféerna i Beirut, som ofta har en bedårande utsikt över Medelhavet. På tallriken ligger naturligtvis lokala läckerheter, och med Beiruts pratsamma invånare omkring sig så upplever man verkligen det genuina Libanon när det är som bäst.

De många år av krig i området märks fortfarande när du är i Libanon, och dessvärre kommer libaneserna ofta i kläm när det uppstår oroligheter i grannländerna. Libanon är på väg att komma på fötter igen efter de svåra krigsåren, och bland annat har infrastrukturen i landet moderniserats, men som resenär finns fortfarande platser i landet man bör undvika att resa till.

Beirut – Medelhavets oupptäckta pärla

Lyckligtvis är Beirut en fredlig plats att besöka, och en semesterresa till Beirut är en verkligt unik upplevelse. Staden kallas ofta för ”Mellanösterns Paris”, och det namnet kommer ur den speciella atmosfär och kosmopolitiska storstadskultur som råder i Beirut – inte helt olik den man ofta finner i Paris. Staden var också under fransk kontroll efter Andra världskriget, vilket naturligtvis har påverkat hur både staden, människorna och dess mentalitet har utvecklats. Beirut ligger som sagt vid Medelhavet, och staden är verkligen en oupptäckt medelhavspärla. Här finns fantastiska restauranger och kaféer, där du kan välja bland ett rikt utbud av lokala specialiteter, och det libanesiska köket är världsberömt för sina smakrika rätter. En middag i Beirut kan med fördel avslutas på något av stadens många och populära diskotek, där du kan dansa natten lång.

Beirut bjuder också naturligtvis på en mängd kulturella upplevelser, och här finns exempelvis museer för både barn och vuxna. Stadens butiker bjuder på allt från det senaste Parismodet till mer plånboksvänliga kreationer, och här finns även ett rikligt utbud på konst, antikviteter och guldsmycken. Libaneserna är världsberömda för sina sötsaker, och det finns till synes oändligt med kaféer där du kan tillfredsställa sötsuget.

Om du är på jakt efter strand- och badsemester, kan du besöka en strandklubb, där du kan bada och njuta av livet, eller varför inte ge dig iväg en bit utanför Beirut, där du längs kusten finner mängder av vackra sandstränder.

Libanons vackra natur

Libanon är uppdelat av det spektakulära Libanonberget, som reser sig inne i landet från norr mot söder. Det är ett otroligt vackert område, där du finner allt från spännande grottor och dramatiska klyftor till vackra skogsområden och brusande floder. Under vintermånaderna är stora delar av bergen snötäckta, och Libanon är ett populärt resmål för skidsportfantaster.

I Libanonbergen växer stora libanesiska cederträd, som också är landets nationalsymbol, och som bland annat avbildas på Libanons flagga.

Békaa-dalen, som ligger på Libanonbergens östra sida, är mycket fruktbar. Här odlas vinrankor, grönsaker och korn. De gamla, vackra, romerska tempelruinerna Baalbek ligger också i detta område.

Libanon är i regel säkert att resa till, men som resenär kan det ändå kännas tryggt att hålla sig uppdaterad om det politiska läget i landet. Svenska UD är en bra resurs som ger råd för eventuell avrådan från att resa till landet.

Billigaste resor hittades på Travelmarket för Libanon: Stockholm Arlanda till Beirut 15. augusti till 10. september från kr 2 643:-

Mest populära flygplatserna i Libanon

Populära resmål i Mellanöstern