Bild av en stadssilhuett med en framträdande moské och två gyllene minareter under en klar himmel.

Billiga flygbiljetter till Beirut

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Beirut

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
19. aug 9. sep
ARN
BEY
BEY
ARN
Royal Jordanian 1 stopp
Royal Jordanian 1 stopp
Från kr. 4 058:- Välj
5. jun 11. jul
ARN
BEY
BEY
ARN
Pegasus Airlines 1 stopp
LOT 1 stopp
Från kr. 4 310:- Välj
22. jun 3. jul
GOT
BEY
BEY
GOT
LOT 1 stopp
LOT 1 stopp
Från kr. 4 427:- Välj
19. aug 2. sep
ARN
BEY
BEY
ARN
Qatar Airways 1 stopp
Qatar Airways 1 stopp
Från kr. 4 622:- Välj
14. aug 24. aug
ARN
BEY
BEY
ARN
Qatar Airways 1 stopp
Qatar Airways 1 stopp
Från kr. 4 827:- Välj
21. jun 3. jul
GOT
BEY
BEY
GOT
LOT 1 stopp
LOT 1 stopp
Från kr. 5 083:- Välj

Beirut – Mellanösterns Paris

Beirut bjuder på fantastiskt kulturliv, spännande shopping, oöverträffade kulinariska upplevelser, en levande storstadskultur och en öppensinnlig vänlighet.

Beirut brukar kallas för ”Mellanösterns Paris”, vilket bland annat har uppstått ur det faktum att staden var under fransk kontroll efter Andra världskriget. Det franska inflytandet satte sina spår och idag finns i staden en tämligen franskinspirerad skönhet i allt från den vackra arkitekturen till den levande kulturen – komplett med den kosmopolitiska glans som återfinns i Paris.

Äntligen finns möjligheten att med en billig flygbiljett upptäcka Beirut – en stad med rötter i romarriket. I dag är staden en fantastisk huvudstad med välkomnande invånare, många vackra sevärdheter och en mycket spännande kultur, trots många års krig och osäkra framtidsutsikter. På grund av de hårda tider som varit, finns i Beirut inte så många turister i jämförelse med kringliggande länders huvudstäder. Detta ger staden en alldeles speciell autenticitet som är svår att komma åt i andra städer vid Medelhavet.

Mat i världsklass

Det libanesiska köket är en väldigt speciell upplevelse, som du absolut inte får missa när du besöker Beirut. Läckra rätter av lammkött, mezze (den libanesiska versionen av tapas), fyllda grönsaker och vinblad, bulgursalladen Tabouleh och kryddig kebab, för att bara nämna några av landets alla kulinariska härligheter. Rätterna påminner om maten du kan hitta i andra länder i Mellanöstern, men med sin alldeles egna särprägel. Den libanesiska maten är kryddigt smakrik, och ofta utan att låta kryddhettan ta över. Resultatet är ett kök som ofta faller oss skandinaver i smaken.

Det goda livet med shopping och museer

Libaneserna är vida kända som livsnjutare, och det är svårt att motstå det glada folklivet på något av Beiruts mysiga kaféer, eller den goda maten på någon av stadens många restauranger, och inte minst det spännande nattlivet.

Dagen efter kan du med gott samvete spendera på att shoppa. I Beirut finner du det mesta i klädväg, oavsett om det gäller haute couture och unik design, eller kedjor som H&M och Vero Moda). Beirut har också ett rikt utbud på skor, guldsmycken, antikviteter och konst.

Vill du gärna krydda din shoppingtur med ett besök på något museum, så finns fina möjligheter till detta. Beirut kan både bjuda på Libanons nationalmuseum, flera andra historiska museer, konstmuseet Nicolas Sursock, samt ett vetenskapsmuseum för barn och vuxna med barnasinnet i behåll.

Den oupptäckta naturpärlan vid Medelhavet

Beirut ligger som sagt vid Medelhavet, och lite utanför staden finner du en mängd vackra stränder. Du kan också besöka så kallade ”beach clubs” eller bo på något av hotellen vid stränderna, om du inte vill ge dig iväg utanför Beirut.

Längre in i landet löper Libanons bergskedja från norr till söder, och här finns stora, vackra floder, och många spännande grottor och klyftor.

Om vintern blir bergen snötäckta av ett tjockt lager vit snö, och det är i dessa berg du finner de karaktäristiska, vintergröna libanesiska cederträden – som är Libanons nationalsymbol och som är avbildade på landets flagga.

Békaa-dalen är den gröna och frodiga dal som löper mellan dessa berg och det så kallade Antilibanon, som ligger längre mot öst. Här odlas grönsaker och korn, samt druvor som används till vinproduktion. Det är också här som Libanons vackraste romerska tempelruiner finns vid staden Baalbek.

Med andra ord; om du trivs med vackra stränder, bergsvandring eller skidsport, kanske Libanon kan vara det oupptäckta land du letar efter!

Populära flygplatser med avresa till Beirut

Populära resmål i Mellanöstern