Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Loiredalen

Sevärdheter

Château de Chambord slottet (Loiredalen)
I den natursköna Loire-dalen ligger detta slott till vilket Franois den förste föreslog att Loires flodbädd omlades, så att hans residens kom att ligga vid stranden. I stället ligger det nu i en nationalpark, som är svanreservat. Slottet är öppet för turister som vill känna svunna tiders storhet i de 440 rummen, dom stora salarna och dom vackra tornen.
Ridskolan Centre national dEquitation (Loiredalen)
I Saumur ligger franska arméns motsvarighet till Spanska Ridskolan i Wien. Cadre Noir-ryttarnas träning kan beskådas av utomstående under sommarperioden, så då finns det möjlighet att få se dressyr på mycket hög nivå.
Slottet Château de Chinon (Loiredalen)
Till detta slott bar Jeanne d'Arc, under borgens storhetstid då den fortfarande var enorm, sitt heliga budskap om att angripa engelsmännen. Nu finns det bara en liten del kvar av Henri den andre och Charles den sjundes residens. Slottet ligger ungefär 50 kilometer sydväst om Tours.
Slottet Château de Villandry (Loiredalen)
Detta vackra renässansslott i byn Villandry, ungefär 10 kilometer utanför Tours, är inte enbart känt för sin eleganta arkitektur. Slottets vackert anlaggda trädgård ligger innanför de hästskoformade murarna, och den i sig själv är värd ett besök. De nio olika sektionerna är planterade i olika geometriska former som utgörs av grönsaker, blommor och buskar. Slottet är vinterstängt från mitt i november till mitt i mars.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.