Sevärdheter Luang Prabang

Sevärdheter

Berget Phousi (Luang Prabang)
Berget Phousi ligger i kärnan av Luang Prabang. En klättertur uppför berget kan vara hård, men är definitivt mödan värd. Från toppen av berget har man en fantastisk utsikt och kan se "The Royal Palace", samt de omkringliggande floderna och landsbyarna.
Templet Wat Xieng Thong (Luang Prabang)
Templet Xieng Thong ligger ca 300 meter från platsen där floden Khan mynnar ut i Mekongfloden. Templet byggdes 1560 av Kung Setthathilat och är det mest fascinerande templet i Luang Prabang. Kombinationen av färgat glas och guldbeläggning gör templets utstrålning minst sagt strålande. Dessutom har templet ett otroligt vackert tak, som påminner om en fågel som slagit ut sina vingar.
The Royal Palace Museum (Luang Prabang)
Museet ligger i det gamla kungliga palatsbyggnaden och rymmer en stor samling artefakter från tidigare kungar i Lane Xang riket. Palatset byggdes av fransmännen 1904 för att ersätta ett mindre träpalats. Museets utställningen är mycket god, och ger en utmärkt inblick i Laos historia.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.