Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Nordmakedonien

Bitola

Heraclea ruinerna

Heraclea ruinerna byggdes på 300-talet f. Kr. av Philip II av Makedonien. Heraclea erövrades av romarna två århundraden senare och var då ett viktigt område i Via Egnatia. Utgrävningen av ruinerna pågår fortfarande, men just nu kan man bland annat se romerska bad och teatern. Vid ruinerna finns det ett litet museum, som berättar historien bakom dem.

Lake Ohrid

Ohridsjön

Sjön Ohrid är den djupaste sjön i Europa. Den är 290 meter djup och en av världens äldsta. Sjön är vackert omringad av berg och kullan och ligger i ett helt fantastiskt område. Det är skönt att koppla av och bara ligga vid strandkanten och njuta av utsikten.

Nordmakedonien

Museum of Macedonia

Detta museum ligger i Skopje i närheten av den gamla marknadsplatsen i norra delan av staden. Museet ligger i en modern, vit byggnad och har en imponerande samling som täcker hela områdets historia. I närheten av museet ligger basar-distriktet, som är ett av de största och mest färgrika i Europa.

Ohrid

Ohrid Town

Ohrid stad är det makedonska turistmekkat. Det finns ca 30 monument i området och de drar till sig många turister. Det finns åtskilliga gamla ruiner från olika tidsperioder i och omkring staden. Från Ohrid finns det också möjligheten att ta en tur till den albanska gränsen, bland annat för att beundra Church of Sveti Naum från 1600-talet.

Old Town of Ohrid

Ett av de vackraste promenadstråken i Ohrid, ligger i den äldre stadsdelen. Här finner man tjusiga arkitektoniska byggnader och trevlig atmosfär. Stadsdelen bjuder dessutom på ett arkeologiskt museum, som berättar områdets historia för de som är intresserade.

Skopje

Det turkiska badet Daud Pasha Baths

Norr om det turkiska bron i Skopje finner man the Daud Pasha Baths. Det är ett turkiskt bad, som tidigare var det största i sitt slag på Balkan. Det turkiska badet är fortfarande i bruk och verkligeen värt ett besök.

Sveti Spas kyrkan

Sveti Spas ligger i den norra delen av staden. Kyrkan har fått en lite underlig placering, den ligger nämligen halvt begraven i jord. Bakgrunden för deta är att då kyrkan byggdes under 1600-talet fick ingen kyrka vara högre än någon moské.

Flyg+hotell
Från 2 155:-
Flygbiljetter t/r
Från 2 377:-
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här