Makedonien byder på meget mere end du tror

Billiga flygbiljetter till Makedonien

Avresa från
Destination
Utresa
Hemresa
Resetyp: Retur
Biljettyp: Ekonomi
Flera avreseplatser
Vi jämför flygpriser från... ... och många, många fler.
Bedöm resmål

Makedonien - ett av Europas sista oupptäckta lände

Republiken Makedonien ligger på Balkanhalvön, mellan Kosovo i norr och Grekland i söder. Landet är fortfarande ett av Europas sista oupptäckta länder, men har på senare tid lockat allt fler besökare. Landet bjuder på en rikedom av historiska ruiner, idylliska byar och är ett naturparadis med sina vackra berg, sjöar och floder.

Makedonien har allt för en fascinerande semester, och lockar med dess många arkitektoniska platser. Köp dina billiga flygbiljetter till Makedonien redan idag för att inte gå miste om allt det bästa som landet har att bjuda på!

Historiska städer i Makedonien
Skopje är huvudstaden i Makedonien och är den mest mångsidiga staden i landet. Staden har varit ockuperat av många olika folkslag genom historien och detta framgår av dess många kyrkor och kloster som finns här.
Här finns också ett par intressanta romerska platser som är värda att besöka, såsom Scupi och Skopjes akvedukt. Andra intressanta sevärdheter är krigsstatyn Alexander den store. Detta berömda landmärke finns att beskåda i mitten av torget Makedonien Square.

Ett måste att besöka är staden Ohrid. Detta är en spännande stad med rik historia och kulturarv. Staden blev uppförd på UNESCOS världsarvslista 1980. Intressanta sevärdheter är St.Sophia kyrka och den Gamla basaren. Ohrid är det inte bara en plats med stor historisk betydelse, utan dess närhet till enastående natur gör det till själva juvelen i Makedoniens krona. Staden ligger inbäddad mellan höga berg som mäter upp till 2.800 m., samt dess närhet till sjön Ohrid gör det till en mycket gemytlig plats. Stranden Gradiste, är perfekt om man vill spendera en dag för avkoppling.

Makedonien - Pelister nationalpark
Väster om staden Bitola, ligger Pelister nationalpark. Pelister nationalpark grundades år 1948 och är den första nationalparken i landet. Parken är fylld med utsökt flora och fauna. Här får man chansen att uppleva naturlig skönhet, samt stora möjligheter för att se vilda djur som björn, rådjur, varg, och flera örnarter.

Köp billiga flygbiljetter till Makedonien för en rik semesterupplevelse utöver det vanliga!

Mest populära flygplatserna i Makedonien

Hitta resan till Makedonien här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK