En man och kvinna ler och springer längs en solig strand med palmer i bakgrunden.

Resor till Maldiverna

Enklare kan det inte sägas: Resor till Maldiverna ger dig en upplevelse för livet! De många vackra atollerna är för många en drömdestination, och oavsett vilket av de många resmålen på Maldiverna du väljer, får du en härlig bit av paradiset.

Billiga resor till Maldiverna

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Maldiverna

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

The Barefoot Eco Hotel
The Barefoot Eco Hotel Dubbelrum Seaside med frukost
Maldiverna 4. sep från Köpenhamn 8 nätter
13 195:- Välj
The Barefoot Eco Hotel
The Barefoot Eco Hotel Dubbelrum Seaside med frukost
Maldiverna 20. sep från Göteborg 8 nätter
13 795:- Välj
The Barefoot Eco Hotel
The Barefoot Eco Hotel Dubbelrum Seaside med frukost
Maldiverna 13. sep från Stockholm 8 nätter
14 995:- Välj
Bedöm resmål (6 omdömen)
4.5

Resor till Maldiverna

Bilder av Maldiverna talar nästan för sig själva. Små öar med kritvita sandstränder, kristallklart vatten och svajande palmer. Ja, Maldiverna är något av det närmaste du kommer äkta ”Bounty-öar”.

Men var ligger Maldiverna?
Ögruppen, som består av totalt 1 200 atoller med turkosa laguner, ligger i Indiska oceanen cirka 500 km sydväst om Sri Lanka. Många förknippar det med lyx att kunna åka dit, men även om Maldiverna ligger mycket långt från Sverige, kan det fortfarande gå att hitta flyg och hotell på Maldiverna till rimliga pengar, om du är ute i god tid.

Vad ska man göra på Maldiverna?
Med spänning i magen över att ska tillbringa semester på Maldiverna, kan man nästan känna sig helt kunglig när man anländer med flyg till Maldiverna. Det är inget mindre än fantastiskt att flyga över atollerna och se de turkosblå lagunerna, och redan vid det tillfället kan du känna vattnets dragningskraft.

De flesta aktiviteter har stränderna och havet som mittpunkt, och de största attraktionerna är naturligtvis vita sandstränder och korallrev. Många kommer hit på dyksemester, för Maldiverna tillhör bland de bästa platserna i världen där du kan snorkla och dyka. Under havets yta väntar stora naturupplevelser bland vackra koraller och färgglada fiskar.

När du åker på charterresor till Maldiverna, är det en utmärkt möjlighet att verkligen koppla av helt. Och reser du enligt konceptet Maldiverna All Inclusive, behöver du inte tänka på annat än att njuta av det enkla livet.

Är du med din partner på bröllopsresa, bör ni unna er lite lyx. Vad sägs om skön massage eller spabehandling? Kanske har de en spaavdelning på ditt Maldiverna-hotell eller resort.

På resor till Maldiverna kan det också vara upplagt för romantik. Vissa väljer att ha sin bröllopsresa på Maldiverna, och andra väljer att gifta sig på stranden under sin resa till Maldiverna. Men du kan också ”nöja dig” med att ta en båttur ut på vattnet och se solnedgången, eller en promenad på stranden i månskenet.

Så känner du också för romantik, att sänka tempot eller att uppleva dykning & snorkling i världsklass? Då bör du kolla prisnivån och söka efter billiga resor till Maldiverna.

Detta ska du se på Maldiverna
Det finns flera olika sevärdheter på Maldiverna, men eftersom de flesta kommer hit för att njuta av stränderna och havet runt atollerna, är det främst området runt huvudstaden Malé man förknippar med saker att se.

Inne i själva staden hittar du moskén Hukuru Miski och Nationalmuseet, och du bör inte heller missa en tur på den stora lokala marknaden, som svämmar över av bland annat färsk fisk och frukt & grönsaker.

Njut annars av stadsbilden med alla de många speciella byggnaderna, och lägg märke till den stora kontrasten mellan de gamla förfallna byggnaderna och de moderna. När du reser till Maldiverna kan du också shoppa i de små knasiga butikerna, men se upp för alla de många scootrarna när du korsar gatan.

När ska du resa till Maldiverna?
Oavsett vilka paketresor till Maldiverna du hittar, kan du se fram emot ett tropiskt monsunklimat. Vädret på Maldiverna är underbart, där värmen är rätt stabil året om. Du kan njuta av temperaturer på omkring 30 grader i luften och vattentemperaturer på 28 grader.

Den soliga högsäsongen på Maldiverna sträcker sig från november till mars, där februari och mars är de torraste månaderna. Andra halvan av året är mer vått, och september och oktober upplevs som de mest regniga. Det behöver dock inte vara något negativt med nederbörd, eftersom det kan bidra till att friska upp luften.

Detta ska du äta på Maldiverna
För många är mat- och matupplevelser en viktig del av semestern. När du reser till Maldiverna kommer du att uppleva en smakvärld av srilankansk, indisk och arabisk matkultur. Naturligt nog serveras det skaldjur, så om du gillar fisk & skaldjur, kan du se fram emot det bästa från havet. Behöver du ett lätt mellanmål, kan du alltid sätta tänderna i färsk exotisk frukt. Transport på resor till Maldiverna När du har köpt flygbiljetter till Maldiverna, kan du se fram emot att landa på Malé flygplats. Därifrån sker vidare transport ut till alla turistatoller antingen med sjöflygplan, en medelstor båt eller speedbåt. Ute på atollerna kan du njuta av att gå barfota runt i den skönaste sanden.

Flygtid till Maldiverna och tidsskillnad till Maldiverna
När du reser till Maldiverna, kan du räkna med en flygtid på omkring 13-14 timmar med ett stopp. Så det finns gott om tid att sitta i flygplanet och se fram emot din drömresa eller läsa om kultur och upplevelser på Maldiverna. Det gäller att använda transporttiden till något nyttigt.

När det gäller tidsskillnaden är det svensk tid plus 3 timmar. Så lite tidsskillnad får du vänja dig vid när du reser till Maldiverna.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Maldiverne | Charterreiser til Maldivene

Charterbolag med charterresor till Maldiverna

  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med Ving