En träbrygga leder ut till en täckt lounge med tak av strå vid ett turkost hav under en färgrik himmel.

Sevärdheter Maldiverna

Maldiverna

Fuamulaku ön

Denna ön är något annorlunda än många av dom andra öarna i gruppen. Ön är otroligt frukttbar, och det odlas därför en jätte variation av frukt och grönsaker, som inte kan växa andra ställen i landet. Det är till exempel mangofrukter, appelsiner och ananas. Det sägs, att invånarna på denna ön är sundare och lever längre än resten av landets invånare.

Kudahuvadhoo ön

På ön Kudahuvadhoo ligger det några fantastiska ruiner. Man tror, att det är ruiner efter ett gammalt buddhistisk tempel, men detta har aldrig fastslagits 100 procent säkert. Det sägs, att det är något av det finaste murararbete i hela världen, och det är ett mysterium, hur detta templet har hamnat på sådan en isolerad ö.

National Museet

National museet utställer ting och saker som har tillhört tidigare sultaner. Dessutom finns en del arkäologiska fund, som berättar historien om Maldiverna. I närheten av museet hittar man Sultan Park, som är hemställe för det islamiska centret och Stor Fredag Moskén.

Male

Hamnen

Malé har en lång hamn och vattenkant, och det är ett skönt ställe att promenera och koppla av. Här finns små tehus och enstaka restauranger, annars är det en upplevelse att titta på dom lokala fiskarna och deras arbete.

Moskéen Hukuru Miski

Hukuru Miski är den äldsta moskén i Malé, där det finns över tjugo moskéar. Hukuru Miski är berömd för sina fascinerande mejslade sten. Ett långt panel, som inhöggs i det 13. århundrede, berättar hur islam kom till Maldiverna.

Singapore Bazaar

Singapore Bazaar är ett mysigt och charmigt område i Malé. Det är en samling av små butiker, som säljer lokalt hantverk, importerade turistsouvenirer, fiskeutrustning och mat. I kvarteret kan man ochså uppleva några av Maldiviens små tehus, där speciellt dom maldiviska männen möts till snacks och prat.

Malé Atollerna

Baros ön

Baros är en ovalt formad ö, som kan nås med båt från flygplatsen. Ön har en skön strand, som sträcker sig över en kilometer. Den ene sidan av ön är fylld med koraller, vilket gör området perfekt till dykning och snorkling. Den anden sidan av ön är perfekt till simning och vattenskidåkning.

Bodufinolhu området (Fun Island)

Bodufinolhu ligger på det ostliga revet på södra Kaafu Atol. Området bjuder på en stor vacker lagun, och i närheten hittar man två små öar, som är obebodda, men som kan nås till fots när det är lågvatten. Bodufinolhu är et skönt ställe att uppehålla sig, och det finns små hyddor, som kan hyras till övernattning.

Nakatchafushi området

Nakatchafushi ligger på den västliga sidan av den nordliga Kaafu Atol. Nakatchafushi har områdets största lagun och är utan tvivel en av dom vackraste och mest fotograferade platserna på Maldiverna. Området är perfekt, om man vil ligga på den sköna sandstranden och njuta livet eller åka vattenskidor på det blå havet.

Mindre Atoller

Andra Atol områden

Alla Atollerna på Maldiverna bjuder på vackra, vita sandstränder med svajande palmer och azurblått hav. Her finns alla möjligheter för att koppla av på stranden eller utöva olika sorters vattensport.

Baa Atol

Baa Atol ligger cirka 130 kilometer nordväst för huvudstaden. Det är ett av dom få ställen, där det fortfarande görs traditionell konst och hantverk av dom infödda. Det är ett mysigt och charmigt ställe, och turistorterna sträcker sig från lyxiga femstjärniga hotellrum till en promenad vid havet och små hyddor att övernatta i.

Ön Kuramathi

Kuramathi är en stor ö med första klassens faciliteter för turister. Där finns vackra stränder och förmidabla möjligheter för att dyka, windsurfa, åka vattenskidor och för natt-fiske. Ön har tre turistorter, som alla erbjuder bra övernattningsmöjligheter, Aribeach, som är den största, Nika Island, en liten ö lite avsides från det hela och Fesdu med massor af hyddor på stränderna.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här