Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Mana Pools Nationalpark

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Mana Pools National Park

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

De kyliga vintermånaderna från maj till oktober är mest behagliga att resa i, och det är också då de flesta djuren samlas vid vattenhålen.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 12.00 i Mana Pools National Park. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 13.00 i Mana Pools National Park.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns både stugor, hotell och campingplatser i området, så det är möjligt att övernatta i den pris- och komfortklass man själv önskar. Beställ hotell i Mana Pools Nationalpark här

Lokal transport

Top

Övrig transport

De stora vattenområdena inbjuder till att låta sig transporteras i kanoter. Det enklaste sättet att komma in i parken är oftast vattenvägen på Zambezifloden. Det är bara möjligt att köra in i parken från maj till oktober, och under regnperioden är det oftast besvärligt att ta sig fram med bil.

Särskilda förhållanden

Top
Även om det vattenrika området skulle kunna tänkas inbjuda till det, så rekommenderas det inte att dyrka vattenaktiviteter i området, då flodhästar och krokodiler gör det till ett farligt nöje.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.