Sevärdheter Mindre Atoller

- Välj ort -

Sevärdheter

Hamnen (Male)
Malé har en lång hamn och vattenkant, och det är ett skönt ställe att promenera och koppla av. Här finns små tehus och enstaka restauranger, annars är det en upplevelse att titta på dom lokala fiskarna och deras arbete.
Moskéen Hukuru Miski (Male)
Hukuru Miski är den äldsta moskén i Malé, där det finns över tjugo moskéar. Hukuru Miski är berömd för sina fascinerande mejslade sten. Ett långt panel, som inhöggs i det 13. århundrede, berättar hur islam kom till Maldiverna.
Singapore Bazaar (Male)
Singapore Bazaar är ett mysigt och charmigt område i Malé. Det är en samling av små butiker, som säljer lokalt hantverk, importerade turistsouvenirer, fiskeutrustning och mat. I kvarteret kan man ochså uppleva några av Maldiviens små tehus, där speciellt dom maldiviska männen möts till snacks och prat.
Andra Atol områden (Mindre Atoller)
Alla Atollerna på Maldiverna bjuder på vackra, vita sandstränder med svajande palmer och azurblått hav. Her finns alla möjligheter för att koppla av på stranden eller utöva olika sorters vattensport.
Baa Atol (Mindre Atoller)
Baa Atol ligger cirka 130 kilometer nordväst för huvudstaden. Det är ett av dom få ställen, där det fortfarande görs traditionell konst och hantverk av dom infödda. Det är ett mysigt och charmigt ställe, och turistorterna sträcker sig från lyxiga femstjärniga hotellrum till en promenad vid havet och små hyddor att övernatta i.
Ön Kuramathi (Mindre Atoller)
Kuramathi är en stor ö med första klassens faciliteter för turister. Där finns vackra stränder och förmidabla möjligheter för att dyka, windsurfa, åka vattenskidor och för natt-fiske. Ön har tre turistorter, som alla erbjuder bra övernattningsmöjligheter, Aribeach, som är den största, Nika Island, en liten ö lite avsides från det hela och Fesdu med massor af hyddor på stränderna.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Male
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.