Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Montréal

Sevärdheter

Den olymiska anläggningen och botaniska trädgården (Montréal)
Den futuristiska anläggningen som stod färdig till olympiaden 1976 är en stor upplevelse att besöka. Själva stadion "Big O"är formad som ett gigantiskt blötdjur och det 45 grader skeva tornet som stöttar stadions tak dominerar byggnadens siluett i Montréals östra delar. Men området har mer att bjuda på än så. Här finns också Montréals botaniska trädgård, som med världens största museum dedikerat till insekter, hör till ett av världens finaste.
Den underjordiska staden (Montréal)
Som turist i Montréal bör man inte missa The Underground City. I denna underjordiska stad leder de 30 kilometer långa underjordiska gångarna fram till cirka 1700 affärer, 40 banker, barer, fitnesscenter, 200 restauranter, 30 biografer och teatrar, 10 metrostationer, ett universitet, 7 hotell, en koncertsal och ca 1600 bostäder. Det låter otroligt, men det är sant! Ett absolut måste!
Kyrkan Notre-Dame Basilica (Montréal)
Den kallas för den blå kyrkan. Notre-Dame Basilica är en av de vackraste kyrkorna i Nordamerika, och interiörens utsmyckning påminder lite om Florens berömda basilikor. Arbeten i furuträ och valnötsträ, glasmosaiker och himmelsblå valv beströdda med guldstjärnor skapar en drömsk atmosfär för de 4000 människor som kan sitta samtidigt i denna enorma kyrka. Orgeln består av 7.000 pipor, vilket gör den till den största på hela kontinenten.
Stadsdelen Old Montréal (Montréal)
Med sina flera hundra år gamla hus är stadsdelen Old Montréal ett bra tips om en trevlig promenad. Här kan man bilda sig ett gott intryck av Montréals historia och få lite omväxling från den övriga stadsbilden.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.