Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Mt. Kilimanjaro

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Kilimanjaro

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är inte lämpligt att försöka bestiga Kilimanjaro under och efter de två regnperioderna, som infaller mellan mars och juni och mellan oktober och december. De bästa månaderna är januari, februari och september.

Reselitteratur

Kilimanjaro & Mount Kenya Climbing Mount Kilimanjaro

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 på Kilimanjaro. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 på Kilimanjaro.

Kultur och underhållning

Det mest underhållande vid Mount Kilimanjaro är den storslagna naturen på och omkring berget. Allt eftersom man kommer upp på berget möter man olika slags vegetation. Vi foten av berget är det platt savann. Längre upp möter man frodig regnskog, som sedan avlöses av buskar när man kommer över trädgränsen. Den sista biten till toppen präglas av hedar, tundra och is.

Övernattning / Hotell

Top
På Kilimanjaro bor man under klättringen i stugor. Stugorna är ofta utrustade med madrasser och sängar, men man skall själv ta med sig sovsäck. Vid berget ligger också två hotell som används av turister som bas för vandringen till toppen. Beställ hotell i Mt. Kilimanjaro här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Mitt emellan Arusha och Moshi ligger Kilimanjaros Internationella flygplats, som trafikeras av flera internationella och nationella flygbolag.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.