Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till München

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 1 356:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 2 745:- Från 3 315:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
München
Invånare
1.298.537
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är hon 12.00 i München.

Bästa restid

Top
München kan besökas året runt, men om man kommer i högsäsongen ska man vara förberedd på att staden är fylld till bristningsgränsen med människor. En ide är att resa i gränsen av turistsäsongen från april till juni och från september till slutet av oktober.

Kultur och underhållning

Top
Musikmässigt kan München erbjuda allt från klassiska koncerter till rockmusik. En god källa till vad som sker i staden är Münchener Stadtzeitung eller den månatliga Monatsmagazin från turistkontoret. Man får ju heller inte glömma att München har ett av Tysklands genom tiderna bästa fotbollslag, FC Bayern München.

Övernattning / Hotell

Top
Det kan vara svårt att hitta billiga inkvarteringsmöjligheter i München. Detta gäller speciellt om sommaren, när turistsäsongen står på sin spets. Om du besöker staden under den berömda Oktoberfest är det nödvändigt att boka rum lång tid i förväg. Beställ hotell i München här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxibilar i München, men de är inte särskilt billiga.

Övrig transport

Det är alltid en god ide att ta utgångspunkt i Münchens centralstation. Härifrån körs både bussar, pendeltåg och tunnelbana. För cirka 10 D-mark kan man få obegränsad transport med alla tre transportmedel i centrum i 24 timmar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.