Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Ngorongoro Nationalpark

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Ngorongoro

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

De två regnperioderna, mellan mars och maj, samt mellan oktober och november gör det svårt att komma fram i nationalparkerna. Därför bör man resa månaderna innan regnperioderna, så Land Rovern inte kör fast.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 i Ngorongoro. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 i Ngorongoro.

Kultur och underhållning

Flera privata firmor i området arrangerar safariturer. Det är billigare än att själv försöka genomföra en safari. Dessutom behöver man inte tänka på transport, guide, parkavgift, mat och övernattning.

Övernattning / Hotell

Top
Vid foten av Ngorongoro ligger fyra lyxiga safari-lodges, plus en som är enklare, och därmed billigare. På kraterkanten ligger en camping, vilket är mycket bra, eftersom man inte får campa i själva parken. Beställ hotell i Ngorongoro Nationalpark här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Resan till kratern görs i jeep. Det är dyrt att själv hyra jeep och det är svårt att hitta vägen om man inte har en guide med.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.