Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Norra Kananda

Sevärdheter

Kluane National Park (Norra Kananda)
I Yukon Terrirorierna i Canadas nordvästra hörn, ligger Kluane National Park. Det rika djurlivet, de hundra kilometer långa glaciärerna och Canadas högsta berg, Mount Logan, är upplevelser som alla som har modet att möta barsk och råskön natur, kan glädjas åt. Tag en helikoptertur över Kluanes otroliga isrike, och dessutom hem för mängder av grizzlybjörnar och svarta björnar.
Nahanni National Park (Norra Kananda)
Väster om Yellowknifeområdet ligger Nahinni Natinal Park, där det mäktiga Virginia-vattenfallet piskar vattnet till skum omkring en central klippspira. The Cirque of Unclimables är också en av parkens många spektakulära attraktioner, denna otroliga katedral av höga klipptorm har bara bestigits av en handfull av världens mest erfarna klättrare.
Norrskenet i Yellow Knife (Norra Kananda)
På denna sida av planeten är norrskenet (Aurora Borealis), skimret på den arktiska himlen, utan motstycke. En del menar fortfarande att de stora vågorna av grönt, rött och lavendelblått ljus har en helande inverkan på kroppen. Den tanken kanske ligger närmare än man tror om man tar en tur ut på den frusna sjön Great Slave Lake i Yellowknife, Yukon, en stjärnklar kväll mellan september och mars.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.