Sevärdheter Norra ön

Sevärdheter

Akvariet Kelly Tarltons Underwater World & Antarctic Encounter (Auckland)
Detta fascinerande akvarium ligger sex kilometer öster om centrum. Man ser på fiskarna i och med att man kommer rullande på en sorts rullande trottoar genom en tunnel med fiskar. Man har hela tiden möjligheten att stiga av rullbandet för att få sig en närmare titt på de färgstrålande fiskarna. Konceptet är att ge de besökande ett intryck av vad man ser när man dyker utanför New Zeelands kust.
The Skytower (Auckland)
The Skytower är landets högsta byggnad och högre än Eiffel tornet. Man kan komma upp till toppen av tornet, där det finns restauranger, cafeèr och ett kasino. Utsikten är fantastisk från toppen, man ser hela staden och största delen av det omkringliggande området. När det blåser kan tornet vaja en meter.
Kaikohe (Kaikohe)
Kaikohe är en ort i det centrala Northland som har starka maori traditioner. Det har tidigare funnits kamper mellan många olika maoristammar i byn och området är fortfarande befolkat av många maoris. I byn finns ytterligare en by som är uppbyggd på historiskt vis med små hus, en gammal rättsbyggnad, en skola, ett fängelse osv. Ett väldigt fascinerande ställe om man vill lära om landets historia.
Gejserområdet Orakei Korako (Norra ön)
Orakei Korako ligger i närheten av staden Rotorua. Området är känt för dess många gejsrar, som skjuts åtskilliga meter upp i luften. Mellan gejsrarna hittar man dessutom många heta gyttjepölar, som står och bubblar.
Tongariro National Park (Norra ön)
Tongariro national park står på UNESCOs lista över fredade områden. Nationalparken är hemort för områdets högsta berg Mount Ruapehu, som är 2797 meter högt. Dessutom hittar man fortfarande aktiva vulkaner i området, som också är känt som ett framstående skidsportområde.
Te Whakarewarewa området (Rotorua)
Namnet är en förkortning för Whakarewarewatangaoteopetauåwahiao, men vanligtvis kallas orten kort och gott Whaka. Whaka är det största området med varm underjordisk aktivitet. Den mest spektakulära gejsern i området är Pohutu, en aktiv gejser som en gång i timmen sprutar upp tjocka strålar vatten. De tjocka strålarna kan bli upp till 20 meter, de mindre, kortvarigare strålarna kan bli upp till 30 meter och gejsern är aktiv ungefär 5-10 minuter åt gången.
Varma källor (Rotorua)
Man kan bada i dessa thermal pools, varav den mest populära är Polynesian Spa. Redan i 1886 byggdes det ett badhus vid de här källorna. Det sägs att källorna har en gynnsam effekt för hälsan och att källorna kan kurera diverse sjukdomar.
Vulkandalen Waimangu (Rotorua)
Waimangu Volcanic Valley är ett annat område med hög underjordisk aktivitet. Här kan man t ex se the Waimangu Cauldron, en blek, mörk sjö som står och osar vid 53 grader. I dalen kan man även se den berömda, engång väldigt aktiva gejsern Waimangu, vars vattenstråle mellan 1900 och 1904 kunde bli upp till 500 meter. Waimangu var världens största gejser.
Den gamla regeringsbyggnaden (Wellington)
Den gamla regeringsbyggnaden är en av världens största byggnader som är byggd i trä. Byggnaden är konstruerad så att man måste komma helt inpå den för att se att den verkligen är gjord av trä och inte av sten. Byggnaden är nyrestaurerad och numera husas här olika kontor.
Kabel liften (Wellington)
En av Wellingtons huvudattraktioner är en kabel lift som går från Lambton Quay till Kelburn. Man kan se ut över hela staden från liften. Från toppen kan man vandra ner till staden genom den botaniska trädgården.
Te Papa - Museum of New Zeeland (Wellington)
Te Papa är landets national museum. Det öppnade i 1998 och ligger i en fantastisk byggnad vid hamnen. Museet har en stor samling utav artefakter från maori kulturen, men presenterar dessutom hela landets historia med imponerande utställningar.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Auckland
• Christchurch
• Kaikohe
• Queenstown
• Rotorua
• Wellington
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.