Sevärdheter Nya Zeeland

» Nya Zeeland

Sevärdheter Nya Zeeland

Akvariet Kelly Tarltons Underwater World & Antarctic Encounter (Auckland)
Detta fascinerande akvarium ligger sex kilometer öster om centrum. Man ser på fiskarna i och med att man kommer rullande på en sorts rullande trottoar genom en tunnel med fiskar. Man har hela tiden möjligheten att stiga av rullbandet för att få sig en närmare titt på de färgstrålande fiskarna. Konceptet är att ge de besökande ett intryck av vad man ser när man dyker utanför New Zeelands kust.
The Skytower (Auckland)
The Skytower är landets högsta byggnad och högre än Eiffel tornet. Man kan komma upp till toppen av tornet, där det finns restauranger, cafeèr och ett kasino. Utsikten är fantastisk från toppen, man ser hela staden och största delen av det omkringliggande området. När det blåser kan tornet vaja en meter.
Avon floden (Christchurch)
Floden Avon går genom Christchurch och det är ett välldigt avkopplande ställe för en liten promenad. Det finns även möjligheter för att hyra kanot, så man kan njuta ännu mera av det vackra landskapet. Det finns pråmar på floden som man kan få följa med en bit.
Naturområdet The Orana Par Wildlife Trust (Christchurch)
Oran Park Wildlife Trust har ett utmärkt stigsystem, där man kan se åtskilliga färgrika fågelarter. I parken finns även möjligheter för att se lejon, giraffer, zebror och apor. Parken ligger ungefär 20 minuter, i bil, från Christchurch.
Kaikohe (Kaikohe)
Kaikohe är en ort i det centrala Northland som har starka maori traditioner. Det har tidigare funnits kamper mellan många olika maoristammar i byn och området är fortfarande befolkat av många maoris. I byn finns ytterligare en by som är uppbyggd på historiskt vis med små hus, en gammal rättsbyggnad, en skola, ett fängelse osv. Ett väldigt fascinerande ställe om man vill lära om landets historia.
Queen Charlotte vandringsleden (Marlborough Sounds)
Hela turen på Queen Charlotte Track tar tre till fyra dagar, men den kan även göras snabbare om man hoppar över vissa delar och tar båten i stället. Området har även ett eminent kustlandskap och tjocka skogsområden att erbjuda. Den här turen kan göras av alla, oavsett ålder.
Gejserområdet Orakei Korako (Norra ön)
Orakei Korako ligger i närheten av staden Rotorua. Området är känt för dess många gejsrar, som skjuts åtskilliga meter upp i luften. Mellan gejsrarna hittar man dessutom många heta gyttjepölar, som står och bubblar.
Tongariro National Park (Norra ön)
Tongariro national park står på UNESCOs lista över fredade områden. Nationalparken är hemort för områdets högsta berg Mount Ruapehu, som är 2797 meter högt. Dessutom hittar man fortfarande aktiva vulkaner i området, som också är känt som ett framstående skidsportområde.
Bay of Islands Maritime & Historic Park (Nya Zeeland)
Denna maritim- och historiepark sträcker sig över ett enormt område. I parken finns massor av vandringsleder, och turernas längd varierar från tio minuter och upp till tio timmar. Naturen i området och på öarna är otroligt imponerande vacker och där finns det även fascinerande historiska platser.
Delfin simning (Nya Zeeland)
Från bukten har man möjlighet att komma med på delfinsimturer. Det är arrangerade turer som seglar ut till delfinernas normala habitat, där man kan få en simtur med en delfin. Om inte delfinerna visar sig på turen, är den gratis. Man kan simma med delfinerna året runt.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Auckland
• Christchurch
• Kaikohe
• Queenstown
• Rotorua
• Wellington
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK