Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Norra Österrike

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 920:- Från 1 967:- -
Charter (flyg+hotell) Från 1 675:- Från 3 125:- Från 3 385:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Alter Dom kyrkan i Linz (Norra Österrike)
Alter Dom eller Ignatiuskirche byggdes från 1669 till 1678. Arkitekten bakom mästerverket var P.F. Calone, som uppförde kyrkan i barockstil. Kyrkan kallas "den gamla domkyrkan" eftersom den är från 1785 - 1909 och hade status som domkyrka under den tiden. I dag är Maria-Empfängnis-Dom domkyrka i Linz.
Berget Pöstlingberg i Linz (Norra Österrike)
Pöstlingberg ligger precis utanför Linz och den barocka pilgrimskyrkan på toppen av berget är områdets största sevärdhet. För att komma upp till kyrkan åker man med världens brantaste bergståg, som slingrar sig till toppen av berget, varifrån man har en fantastisk utsikt över Linz. Kyrkan är inte bergets ända sevärdhet. Om man tar tåget in i själva berget, kommer man till en imponerande fantasivärld. Man kör genom drakens mun rakt in i sagolandet och här finns ett nöjesfält, där man bland annat kan få hälsa på snövit och de sju små dvärgarna.
Framtidshuset Ars Electronica (Norra Österrike)
Vid Donau ligger Ars Electronica Center, som ger en idè om hur världen kan se ut på 2000-talet. Ars Electronica Center ger en spännande inblick i dagens medievärld och på vad utvecklingen kan föra med sig. Vid ingången får man en chip, så man kan gå runt utan guide.
Klostret i Klosterneuburg (Norra Österrike)
Det överväldigande Augustinerklostret i Klosterneuburg blev grundat 1106 och har gett byn sitt namn. Bredvid kyrkan ligger den överdådigt smyckade Stiftskirche Unsere liebe Frau, som blev grundat 30 år efter klostret.
Linzerslottet (Norra Österrike)
Linzer Schloss byggdes ursprungligen i det 15. Århundradet, men har endast framstått, som det gör i dag sedan det 21. Århundradet. Ars Electronica Center är ett spännande bud på medievärlden i dag och på, vad utvecklingen kan föra med sig. Vid ingången får man en chip, så att man kan gå runt utan guide.
Parkområdet Wiener Volksprater (Norra Österrike)
Prater är ett stort, grönt område, som ligger mellan Donaus två flodgrenar i Wien. Parken var tidigare ett jaktområde för kejsarfamiljen och aristokraterna, men i slutet av 1700-talet fik offentligheten tillgång till området. I dag är Prater delad i två områden. I den ena kan man ta en promenad, ha picknick på gräset, cykla eller spela boll, medan den andra delen innehåller ett nöjesfält, vars mest kända nöje är det jättelika pariserhjulet, varifrån man har en formidabel utsikt över den vackra staden.
Schönbrunn slottet (Norra Österrike)
Utanför Wien ligger Schönbrunn Schloss. Det berömda barockslottet var Maria Theresas hem och senare bodde Napoleon i det vackra slottet. Inifrån har slottet en överdådig rokokoutsmyckning. I slottets spegelsal spelade Mozart sin första pianokonsert för adeln.
Siegmund Freud Museet (Norra Österrike)
I Wien ligger Sigmund Freud museet. Museet ligger i Sigmund Freuds tidigare lägenhet. Här kan man uppleva hur han bodde och var han arbetade. Man kan se hans möbler, ägodelar, dokument och fotografier.
Stift Melk klostret i Niederösterreich (Norra Österrike)
Stift Melk är ett av Österrikes vackraste kloster och belägenheten säkrar, att skönheten kan ses vida omkring. De barocka byggnaderna, som är ramen till Umberto Ecos roman "Rosens namn", rymmer ett enormt bibliotek. Här står över 90.000 böcker och därutöver finns det i biblioteket en enastående samling kostbara handskrifter.
Vinkällare i Weinviertel området (Norra Österrike)
Kellergassen. Under varje vinby i Weinviertel- området sträcker sig vinkällare i flera nivåer. Här lagras vinet i stora ekfat i de valv- liknande gångarna. Ovanför valven ser man endast de pastellfärgade Kellergassen, som liknar vanliga hus.
Wiens operahus (Norra Österrike)
Staatsoper är stadens jättelika operahus. Den blev uppfört från 1861 till 1868 av arkitekterna August Siccard vin Siccardsburg och Duar van der Nüll. När byggnaden stod färdig, blev arkitekterna utsatta för så mycket kritik, att van der Nüll begick självmord. I dag är Wiens invånare otroligt stolta över sitt operahus.
Domkyrkan i Salzburg (Salzburg)
Det var ärkebiskop Wolf Dietrich som stod bakom bygget av domkyrkan och de tre omkringliggande platserna. I kyrkans förhall finns ingången till Domkyrkemuseet, där man kan se en imponerande samling av kyrkokonst. Domkyrkan byggdes färdigt 1628.
Ferdinand den andres mausoleum i Graz (Salzburg)
Kejsare Ferdinand den andres mausoleum ligger bredvid stadens domkyrka. Byggnaden består av två kapeller och en kuppel och uppfördes av Pietro de Pomis (det yttre) och J.B. Fischer von Erlach (det inre). Kejsarens mor, Maria af Bayerns sarkofag ses i mitten av mausoleet.
Hohensalzburg Fästningen i Salzburg (Salzburg)
Hohensalzburg är en fästning, som ligger 119 meter över staden. Uppförandet påbörjades för knappt 1000 år sedan, medan dess nuvarande areal på 30.000 m2 först kom till under 1500- talet. De regerande ärkebiskoparna bodde på borgen, som därför är präktigt och imponerande inredd.
Mozarts hus i Salzburg (Salzburg)
Mozarts hus i Salzburg kan ses i den trevliga gågatan Getreidegasse. Mozart föddes här den 27. Januari 1756 och här levde han de första åren av sitt liv. Huset är i dagens läge ett museum, där en del av Mozarts musikinstrument och första värk är utställda.
Parlamentsbyggnaden (Wien)
Parlamentsbyggnaden i Wien är tecknad av den danska arkitekten Theophilus Hansen och blev uppförd från 1873 till 1883. T. Hansen var väldigt inspirerad av Grekland och parlamentsbyggnaden liknar ett grekiskt tempel med korintiska pelare och antika utsmyckningar.
Stephansdom kyrkan i Wien (Wien)
Stephansdom, som är Wiens kännetecken, ligger mitt i staden. Kyrkans torn är 137 meter högt och sticker upp högt ovanför stadens alla tak. Man har byggt om och byggt till på kyrkan i mera än åtta århundraden. Byggnaden blev påbörjat 1137 och först sedan 1962 har kyrkan sett ut som den gör i dag.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Innsbruck
• Salzburg
• Wien
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.