Sevärdheter Pampas

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 10 815:- Från 9 875:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Det historiska nationalmuseét (Buenos Aires)
Muséet ligger i Parque Lezama och ger en fin bild av Argentinas identitet. Här finns förträffliga exempel på landets konst, och en grundlig genomgång av dess historia. Museét är ett måste, om man intresserer sig bara en smula i landet man gästar.
Kongress byggningen (Buenos Aires)
Byggningen, som hyser Argentinas parlament, är uppförd med Capitol Building i Washington DC som förebild. De enorma granittrapporna är en symbol på Anderna, medan springbrunnen representerar det brusande Atlanthavet öster om Argentina. Den imponerande byggnaden vätter ut mot Plaza del Congreso tätt på San Telmo.
San Telmo kvarteret (Buenos Aires)
Stadens bohemkvarter sjuder av liv, och der är alltid ett eller annat att se på. Stämningen är i det hela taget annorlunda än i resten av Buenos Aires. Söndagar hålls marknad med tangodansare, och ett hav av märkliga och intressanta saker från nybyggartiden. Detta är den perfekta chansen att skaffa sig en annorlunda souvenir från Argentina.
Córdobas historiska stadsdel (Córdoba)
Gatorna omkring Plaza San Martin är en skattkammare vad arkitektur från kolonialtiden och andra sevärda byggnader angår. Speciellt Iglesia de Santa Teresa och Casa del Obispo Mercadillo utmärker sig som extra vackra, men alla byggnader bidrar med historiska dimensioner. Hela den historiska bydelen är en av Córdobas huvuddattraktioner.
Sierras de Córdoba området (Córdoba)
Så heter det sköna kuperade landskapet, som omger Córdoba. Här kan man klättra i bergen eller vandra runt i den kuperade terrängen. Overallt bland klipporna ligger små sjöar, som lockar till ett uppfriskande dopp. Club Andino de Córdoba har högar med kartor och annan information, som verkligen är till nytta, om man skall ut på äventyr i området.
Staden Candonga (Córdoba)
Endast 40 kilometer norr om Córdoba ligger staden Candonga, mitt i ett praktfullt landskap. Huvudattraktionen är det mästerligt utformade jesuitkapellet från det artonde århundradet. Men redan stämningen och naturen i denna isolerade dal gör att det är en plats, som bör besökas.
Den religiösa staden Luján (Pampas)
Detta är inget mindre än hela Sydamerikas, religiöst sett, mest betydelsefulla plats. Varje år vallfärdar över fyra miljoner människor till Luján för att ära den heliga jungfrun i den imponerande nygotiska basilikan. Denna är, tillsammans med Museo Colonial e Histórico, huvudorsaken till att staden är värt ett besök. Här finns dessutom en del exempel på hur byggnaderna såg ut i Argentina under kolonialtiden.
Nationalparken Liahué Calel (Pampas)
Denna nationalpark i La Pampa provinsen består av ett varierat landskap med små bergskedjor och ett rikt djurliv. Stora granitklippor skjuter upp mellan täta skogsområden. Det är möjligt att se stora kattdjur, som till exempel pumor, guanaco-lamor och vizcacha. Den sistnämnda är en vilt levande släkting till husdjuret chinchillan. Detta är en optimal plats att ta på sig vandringsskorna och komma tätt på den argentinska naturen.
Staden San Antonio de Areco (Pampas)
Staden ligger väster om Buenos Aires. Detta är den bästa platsen för att stifta bekantskap med den cowboykultur som Pampas representerar. Gauchos rider skickligt runt på deras hästar, medan de dricker deras mate, och iakttar de hela från ovan. Pampas' huvudsakliga inkomstkälla utgörs av jordbruk och kreatursavel. I området säljs även något av Argentinas finaste konsthantverk. Vissa rancher erbjuder turisterna övernattningsmöjligheter.
Hamnen i Mar del Plata (The River Plate)
Mar del Plata är en av Argentinas viktigaste fiskehamnar. Man blir aldrig trött av att ströva runt i den pittoreska hamnen. Fiskarna arbetar hektiskt vid deras vackra färgrika träbåtar, till ackompangemang av högljudda sjölejon, som kräver deras andel av fångsten. Om man har behov av en paus, kan man besöka en av hamnens förträffliga fiskrestauranger.
San Pedro katedralen (The River Plate)
Glasmålerierna i denna nygotiska kyrka från sekelskiftet är helt enkelt makalösa. Golvens och takens kakel härstammar från hela Europa. Mitt i kyrkan hänger en fantastiskt vacker fransk taklampa.
Stränderna vid Mar Chiquita (The River Plate)
Endast tio kilometer från Mar del Platas turistdjungel ligger de idylliska stränderna vid Mar Chiquita. Platsen är ett litet paradis, där man kan simma, fiska och windsurfa. Området är omgivet av spännande natur, som bjuder på både arkeologiska och botaniska sevärdheter. Ett andningshål för de som tycker att tempot är för högt i Mar del Plata.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.