Sevärdheter Paraguay

- Välj område -
- Välj ort -
» Paraguay

Sevärdheter Paraguay

Det etnografiska museét Andrés Barbero (Asunción)
Detta museum i Asunción ger en utmärkt inblick i hur livet och kulturen har utvecklat sig i Paraguay genom tiderna. Inte minst fotosamlingen är mycket talande.
Gobierno palatset (Asunción)
Under diktaturen var det dödsstraff på att stå för länge och titta på presidentens palats. Men det hör till historia och idag kan både turister och invånare stanna och beundra det praktfulla palatset och den vackra flaggceremonier som sker dagligen.
Gravplatsen Panteón de los Héroes (Asunción)
Gravplatsen för några av de generaler och soldater som stupade i de krig Paraguay har utkämpat med sina grannländer, är symboler för hur högt aktade militärer fortfarande är i landet. 'Hjältar' spelar fortfarande en stor för befolkningens förståelse av landets historia.
Petrossi marknaden (Asunción)
Marknadslivet är en central del av den sydamerikanska kulturen. Även Asuncións invånare älskar att gå på marknad och det sprudlar av liv kring de fulla stånden. På lördagsmarknaden Mercado Petrossi längs Avenida Petrossi kan man få se underhållande scener när folk kommer dit för att prata, skratta, äta, dricka och handla förståss.
Itaipú fördämningen (Paraguay)
Detta enorma monstrum på gränsen mellan Paraguay och Brasilien är världens största hydroelektriske projekt någonsin. Vattnet från floderna Río Iguacu och Río Paraná forsar genom fördämningen och producerar ström. Sorgligt nog ligger byggnationen på den plats där världens största vattenfall, Sete Quedas, tidigare fanns. Färdämningen är imponerande och förtjänar absolut ett besök.
Nationalparken Defensores del Chaco (Paraguay)
Parken i det yttersta hörnet av El Chaco är landets största och mest otillgängliga, men är samtidigt ett av de ställen i Sydamerika där det finns störst möjlighet att se jaguarer, pumor och andra stora kattdjur. Skogarna är mycket täta och på vissa ställen helt ogenomträngliga. Man kan hela tiden navigera efter toppen af det 500 meter höga berget Cerro Leon, som bryter den platta landskapsbilden.
Nationalparken Tinfunque (Paraguay)
Denna park är en av landets mest lockande om det är vilda djur man vill se. På de stora savannerna och i de otäcka sumpmarkerna lurar både krokodiler och capivarer, medan otaliga färgstarka fåglar svävar genom luften ovanför dem.
Nationalparken Ybycuí (Paraguay)
Ybycaí ligger 150 kilometer från Asunción. Ned för de branta sluttningar ringlar små bäckar, vilka löper samman i vattenfall som faller i de många naturliga vattendragen. Hela detta sceneri tar plats i frodig regnskog som är utrustad med vandrarleder. Parken är hem för tusentals färggranna sommarfåglar.
Staden Neu-Halbstadt (Paraguay)
Som namnet antyder är det tyska emigranter som grundande denna stad i mitten av 1900-talet. Staden är inte något särskilt i sig själv, men söder om Neu-Halbstadt ligger några stora indianreservat som är värda att se närmre på. I Neu-Halbstadt kan man köpa indianskt konsthandvärk av utmärkt kvalitet.
Trinidad & Jesuitruinerna (Paraguay)
På gränsen till Argentina ligger några av de allra bäst bevarade jesuiterruinerna från den civilisation som spanska präster och indianer i området fick att blomstra på 1600-talet. Här producerades musikinstrument och religösa föremål. Men prästerna och indianerna stod också för välfungerande lantbruk och boskapsskötsel.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Asunción

Hitta resan till Paraguay här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK