Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Paris

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 461:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 355:- Från 2 895:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Cathédrale de Notre-Dame de Paris (Paris)
Detta måste vara ett av Paris mest berömda kännetecken, sen Victor Hugo gjorde den världskänd genom att låta Quasimodo vara klockare i just denna kyrka. Den ligger på Île de la Cité mitt i Seinen, och kan beundras från flodbanken på båda sidor. Denna gotiska kyrka har varit Paris viktigaste spirituella centrum, sen den färdigbyggdes ett och ett halvt århundrade efter att första stenen hade lagts 1163.
Concorde platsen (Paris)
Concorde-platsen, den mest ärofulla platsen i Paris, domineras av en Luxor-obelisk från trettonde århundradets Egypten. Det var på denna plats, som tidigare hette Place de la Révolution, som ett utav de förfärligaste blodbaden i den européiska historien ägde rum. Guillotinen, som var uppställd här, separerade under Franska Revolutionen mer än 1200 människor från sina huvuden. Idag är Concorde-platsen en stor trafikknutpunkt, och de 8 ouppdelade filerna är skräckinjagande för oerfarna bilister.
Eiffel-tornet (Paris)
Eiffel-tornet är själva symbolen för Paris. Den lite mer än hundraåriga konstruktionen reser sig, över gatornas liv som stadens kännetecken, och syns med sin 307 meter höga järnkonstruktion från alla håll. Trots att det ofta är långa köer är det värt väntetiden att åka hissen upp för att njuta av den fantastiska utsikten över Paris eller äta på Jules Verne-restaurangen däruppe.
LArc de Triomphe (Triumfbågen) (Paris)
Motsatt Place de la Concorde, i andra änden av Champs-Élysees, ligger Triumfbågen. Världens största triumfbåge är Napoleons gåva till sina hemvändande styrkor, men han fick aldrig själv uppleva den använd. Denna frihetssymbol rymmer ochså den okända soldatens grav, över vilken en låga, till minne om de många miljoner omkomna på slagfäten, tänds varje morgon klockan halv sju.
Musée du Louvre (Paris)
Den världskända Louvren rymmer mer än 300.000 konstverk, bland vilka finns några av västliga världens mest ovärderliga konstskatter. Mona Lisa och Venus från Milo är bara några av berömdheterna som bebor det enorma muséet. Här finns konst allt ifrån antikens greker, romare och egyptsier över renässansens stora mästare och fram till modern konst.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.