Sevärdheter Patagonien

Sevärdheter

Damptåget La Trochita (Patagonien)
Med tjock svart rök bolmande ur skorstenen segar sig det gamla damptåget La Trochita genom det patagonska landskapet. Den låga hastigheten ger dock passagerarna en förträfflig möjlighet att njuta av de pittoreska landskapen utanför tågfönstret. Turen från Esquel till Ingeniero Jacobacci är ett utmärkt sätt att se Patagonien på, medan man lyssnar till lokomotivets monotona rytm.
Naturreservatet på Península Valdes (Patagonien)
På Patagoniens atlantkust ligger halvön Península Valdés. Här flockas pingviner, nanduer och lamor, medan sjölejonen och sjöelefanterna latar sig på stränderna. Havsfåglar flyger skränande runt och fulländar detta paradis med fascinerande djur. Det är ytterst få ställen i världen man kan uppleva något liknande.
Staden Bariloche och nationalparken Nahuel Huapi (Patagonien)
San Carlos de Bariloche är huvudstaden i Patagonien. Härifrån kan man göra en fascinerande tur genom Anderna till Chile, eller iaktta arkitekturen, som mest av allt för tankarna till en bergsby i Schweiz. I närheten av Bariloche ligger nationalparken Nahuel Huapi, som är ett sant mecka för klättrare och vandrare.
Pingvinkolonin Cabo Virgenes (Santa Cruz)
Denna jättelika koloni består av så många som 30.000 pingviner. Man hittar den några timmars bilkörning sydöst om staden Río Gallegos. Här finns en enstående chans att uppleva dessa präktiga djur i helt orörd natur. Det är möjligt att campa tätt på kolonin, men det finns inga offentliga transportmöjlighter dit. Detta är dock inget stort problem, då de lokala fårfarmarna glatt hjälper liftande turister.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.