Sevärdheter Peshawar

Sevärdheter

Den gamla stadsdelen (Peshawar)
Den gamla stadsdelen är nog den primära anledningen, för att komma till Peshawar. Du kommer knappast att tröttna på att observera de många olika etniska grupperingar. De olika bergstammar vandrar runt i sina olika traditionsenliga kläder, för att se, vad den moderna världen kan söta deras tillvaro med. Åsnor, med olika varor på ryggen, vandrar mellan de olika övertäckta basargatorna.
Khyber passet (Peshawar)
Gränslandet mellan nuvarande länder och tidigare kungariken ligger inte långt från Peshawar. Man åker inte hit för utsiktens skull, men snarare för minnet om alla de, som i tidens lopp har transporterat handelsvaror från en del av kontinenten till en annan. Kyber passet är en idé, en dröm. Och mitt i den här drömmen och i natursköna omgivningar bor många utav de bergstammar, som gör området osäkert.
Peshawar museet (Peshawar)
Utöver buddhistisk och gandaraisk konst, finns det här en fin etnografisk samling om områdets stammfolk. Om du vill förstå skillnaden mellan de och de vanliga pakistanierna, är det här ett utmärkt ställe att börja på.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Gilgit
• Karachi
• Lahore
• Peshawar
• Islamabad
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.