Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Port-au-Prince

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Port-au-Prince
Invånare
2.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Danmark, är den 07.00 i Port-au-Prince.

Bästa restid

Top
Det finns varken hög- eller lågsäsong i Haitis huvudstad. Vill man gärna uppleva de haitianska Rara-bands, skall man resa i veckorna upp till påsk, då spelar och övar många bands i stadens gator. Också under Lentkarnevalen i januari eller februari är det en ström av människor på gatorna. Vill man uppleva en voodoocermoni, skall man resa omkring jul. Själens dag (2. november) eller den 6. januari, där det ifölge voodookalendern är nyårskväll.

Kultur och underhållning

Top
Tager man till Haiti för att uppleva en voodoocermoni, skall man hava tur. Men det kan lykkas att få de infödda att visa en del av en cermoni, om man frågar hövligt och förklarar sin intresse i religionen. Det finns bra dansklubbar i staden. Vill man höra musik, skall man åka till Pétionville.

Övernattning / Hotell

Top
De flesta övernattningsställen hittar man i Pétionville, som är en förstad till Port-au-Prince. Men vill man uppleva stadens stämning hela dygnet, kan man absolut hitta ett hotell i centrum. Man skall bara vara förberedd på, att standarden inte är speciellt hög, och att det knappast finns elektricitet dygnet runt. Men avstår man från komforten, får man som tack haitiansk livsföring på nära håll. Beställ hotell i Port-au-Prince här

Lokal transport

Top

Taxi

Där kör taxi i staden, och de är lätta att hyra på gatan. Skall man runt i Port-au-Prince, kan man taga en pubique, som är en delataxi. Man skall inte betala mera än 10 gourdes för en åktur.

Övrig transport

Bussar och taptaps är mycket billiga i Port-au-Prince. Det är antingen färgstrålande japanska pick-up'er med trästolar eller minivans. Man stoppar dem genom att pifta högt eller räcka ut en arm.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.