Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Quebec City

Sevärdheter

Fästningen La Citadel (Quebec City)
Utsikten över St. Lawrence-floden och den äldre stadskärnan är mycket god, från den högsta punkten på Cap Diamant, där den 150 år gamla fästnigen La Citadel ligger. Fortet är den största befästade bas som fortfarande är i bruk, i Nordamerika. Byggandet av det stora fortet påbörjades av fransmännen år 1832, och slutfördes av britterna år 1850. Traditionsbundna kanonsaluter hörs då och då från fortet, som rymmer ett museum i ett gammalt krutlager.
Gaspéhalvön (Quebec City)
Det ena idylliska fiskeläget efter det andra visar sig, när man tar turen längs kusten omkring den vackra Gaspéhalvön. På dess mitt ligger Québecs högsta berg, Mount Jaques Cartier, som stiger 1286 meter upp, långt över de täta skogarna och övriga berg. Åk till den södra delen av halvön där små exotiska blommor och plantor växer i parken Jardin Métis.
Stadsdelen Quartier Petit Champlain (Quebec City)
Detta är namnet på Québecs äldsta stadsdel, som ligger på St. Lawrence-flodens bredd, under de höga klipporna och resten av Québec. Här, bland de trevliga och omsorgsfullt skötta husen, finner man många mysiga caféer, restauranger, konstbutiker och verkstäder, som dyker upp en efter en när man tar sig en promenad längs de trånga kullerstensgatorna.
Torget Place dArmes (Quebec City)
Börja din promenad vid Place d'Armes, ett stort torg omgivet av det gamla franska maktens byggnader, som skapade ramen åt politiska tal och militärparader. Söder om torget finner du också det extravaganta, men tjusiga, Chateau Frontenac Hotel, som har varit Québec Citys varumärke, ända sedan det blev färdigbyggt i 1925.
Vieux Québec kvarteret (Quebec City)
Québec gamla stadskärna, som ligger på Atlantens kust, blåser sin andedräkt av århundradens historia över envar som tar sig en promenad längsmed kullerstensgatorna; de franska resturanterna, konstbutiker och verkstäder. Släntra gärna ned till den äldre hamnen, som grundlades under 1600-talet, och gå en sväng på promenaden och se på alla handelsfartyg och kryssningsskepp som ligger förankrade där.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.