Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Rabbah

- Välj område -
- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - - Från 5 032:-
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Amman
Invånare
2.330.000 (inklusive förorter)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 14.00 i Amman.

Bästa restid

Top
I Amman är det oftast lite svalare än i både öknen och i Jordandalen. Om sommaren är det sällan mer än 32 graders värme, men om vintern är snö inte någon ovanlig syn. Med andra ord är det inte olidligt om sommaren, men man kan med fördel besöka staden om våren eller om hösten.

Kultur och underhållning

Top
Amman har både ett par biografer och en beskedlig barmiljö att erbjuda sina besökande. I en rad olika utländska kulturcentrum kan man roa sig med utländska tidningar, bibliotek och då och då visas det även filmer.

Övernattning / Hotell

Top
Amman bör kunna tillfredställa alla önskemål när det gäller övernattning. Staden har ett om inte rikt, så i vart fall varierat utbud av hotell och beskedligare hostels. Beställ hotell i Rabbah här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns mycket taxitrafik i Amman, men eftersom sevärdheterna och de flesta hotellen ligger inom gångavstånd, kan man med fördel gå de korta sträckorna. Mellan flygplatsen /busterminalen och hotellen kan det vara nödvändigt att ta taxi. Det är en god idè att undersöka möjligheterna för att dela taxi med andra.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.