Maten i Lyon (Lyon)
Frankrikes tredje största stad är en värdig anhalt för de som, på vägen söderut, kommer för att njuta av regionens gastronomiska vidunder. I denna stad hittar man det högsta antalet restauranger per kvadratmeter i hela världen, och köken exellerar i områdets kokkonst, som absolut inte är för vegetarianer. Fokus ligger på kött, och ofta i stora mängder, och så regionens viner, så klart.
Byn Châteauneuf-du-Pape (Rhonedalen)
Châteauneuf-du-Pape var byn som rymde påvarnas sommarresidens, när Avignon var medeltidens påvestad. De heliga männen såg till att det planterades vin i området, och det är nu detta distrikt som är känt i hela världen. Ruinen av den gamla påveresidensen kan fortfarande ses i området.
Vingården Côte-Rôtie (Rhonedalen)
En av de äldsta vingårdarna i Rhône-dalen är Le vignoble de Côte-Rôtie. Här produceras viner från la Côte Brune respektive la Côte Blonde, som är två av de mest respekterade vinerna från området. Historien berättar att hemmansägaren i området ville namnge platsen efter sina två döttrar, och eftersom den ena var blond och den andra mörkhårig fick platserna namn efter det.