Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Sabah och Sarawak

Sevärdheter

Kinabalu berget (Sabah och Sarawak)
Det 4101 meter höga berget dominerar landskapet i Kinabalu Park. Det reser sig över den tropiska regnskogen, som rymmer ett fantastiskt växtliv och som är känt för sina många olika sorters orkideèr. I förhållande till sin storlek, är Mount Kinabalu relativt enkelt att bestiga, och man kan nå toppen på två dagar, även om man inte är i sitt livs bästa form.
Långhus i byn Segu Bunuk (Sabah och Sarawak)
I byn Segu Bunuk finner man invånarna i Sarawaks traditionella bostäder, långhus. Långhusen kan vara upp till 180 meter långa och 20 meter breda. Ett långhus kan rymma upp till 300 människor. Varje familj har sin egen lilla sektion, men det är på husets terrass som den största aktiviteten råder. Här lagar man mat och kläder och här äter man.
Orang Utan Rehabilitation Centre (Sabah och Sarawak)
I detta center tränas de orangutanger, som har varit i fångenskap, för att kunna klara sig i naturen. I träningen ingår att de lär sig att hitta mat och överleva i regnskogen. Det finns många möjligheter att vandra i nationalparken omkring centret.
Turtle Island National Park (Sabah och Sarawak)
De tre sköldpaddsöarna ligger 40 kilometer norr om Sandakan. På dessa öar går havssköldpaddorna i land för att gräva ner sina ägg i sanden. På öarna kan man även se de små sköldpaddorna gräva upp sig ur sanden för att ge sig ner mot havet. Den enda av dessa öar, som är tillgänglig för turister är Pulau Seligan.

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.