Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Salzburg

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 675:- Från 3 125:- Från 3 385:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Domkyrkan i Salzburg (Salzburg)
Det var ärkebiskop Wolf Dietrich som stod bakom bygget av domkyrkan och de tre omkringliggande platserna. I kyrkans förhall finns ingången till Domkyrkemuseet, där man kan se en imponerande samling av kyrkokonst. Domkyrkan byggdes färdigt 1628.
Ferdinand den andres mausoleum i Graz (Salzburg)
Kejsare Ferdinand den andres mausoleum ligger bredvid stadens domkyrka. Byggnaden består av två kapeller och en kuppel och uppfördes av Pietro de Pomis (det yttre) och J.B. Fischer von Erlach (det inre). Kejsarens mor, Maria af Bayerns sarkofag ses i mitten av mausoleet.
Hohensalzburg Fästningen i Salzburg (Salzburg)
Hohensalzburg är en fästning, som ligger 119 meter över staden. Uppförandet påbörjades för knappt 1000 år sedan, medan dess nuvarande areal på 30.000 m2 först kom till under 1500- talet. De regerande ärkebiskoparna bodde på borgen, som därför är präktigt och imponerande inredd.
Mozarts hus i Salzburg (Salzburg)
Mozarts hus i Salzburg kan ses i den trevliga gågatan Getreidegasse. Mozart föddes här den 27. Januari 1756 och här levde han de första åren av sitt liv. Huset är i dagens läge ett museum, där en del av Mozarts musikinstrument och första värk är utställda.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Innsbruck
• Salzburg
• Wien
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.