Sevärdheter Schweiz

Sevärdheter Schweiz

Bern

Huvudstaden Bern

Schweiz huvudstad Bern är en charmig gammal stad fylld med klassiska exempel på både tysk, fransk och schweizisk arkitektur. Staden domineras av den väldiga katedralen mitt i Berns gamla stadsdel, men rymmer dessutom en rad andra historiska sevärdheter. Floden Aare slingrar sig genom staden och är på detta sättet ochså medverkande till den helt speciella idyllen och charmen, som finns i den schweiziska huvudstaden.

Chur

Staden Chur – Schweiz’ äldste stad

Schweiz’ äldsta stad, Chur, har genom århundrader njutit gott av sin strategiska placering vid passvägarna mot Italien. Och Churs långa historia har ochså tydligt präglat staden.Här finns blandt annat en fantastisk katedral fylld med konstskatter.

Fribourg

Staden Fribourg

Ved bredden av den kurviga Saane-floden ligger den charmiga staden Fribourg. Staden fungerar som huvudstad i kantonen av samma namn, och en tur genom stadens charmiga gamla stadsdel är som en resa genom tiden. Fribourg är, välbegrundat, stolt av sina många historiska byggnader, av vilka det är naturligt att framhäva kyrkan Église des Cordeliers med dens berömda altertavlor.

Geneva

Le Jetd’Eau Fontänen – Geneves sprudlande vartegn

Le Jetd’Eau är en fontän en bit ute i Genfersjön. Fontänen fungerar på sommaren som stadens vartegn, och den fantastiska strålen kan nå en höjd på 145 meter. Fontänen är upplyst sön- och helgdagar. Le Jetd’Eau sprutar inte i vinterhalvåret.

Parkerna i Geneve

Geneve rymmer en mängd idylliska parker, som till ljudet av rinnande fontäner och intim koncertmusik bildar en perfekt kuliss för en avslappnande tur i den ofta ganska hektiska staden.

Saint Pierre katedralen

Cathédrale de Saint Pierre härstammar från det 12. århundradet och har varit objekt för en lång rad spännande utgrävningar. Katedralen har brunnit vid flera lägen, men har varje gång förbluffande rest sig från askan igen. Kyrkan ligger på Place du Bourg-de-Four, som utgör Geneves egentliga centrum, och en tur i kyrkan kan därför snabbt utveckla sig till en längere stadstur.

Gstaad

Staden Gstaad

Gstaad i det västliga Berner Oberland är på höjd med St. Moritz, vad angår vintersportfaciliteter.Staden rymmer stort sett alt, vad den vintersemestrande kan förvänta av en internationell vintersportort. På sommaren är Gstaad värd för både den internationella tennisturneringen Swiss Open och en tillsvarande internationell klassisk musikfestival.

Interlaken

Staden Interlaken

Interlaken är tillsammans med en rad andra städer nästan definitionen på schweizisk turism. Här hittar man den fantastiska utsikten till det mäktiga Jungfrau, det över 120-år-gamla hotellet Grand hotel Victoria-Jungfrau och i det hela taget en stämning, som emmar av klassisk schweizer-romantik.

La Chaux-de-Fonds

Staden La Chaux-de-Fonds

La Chaux-de-Fonds utgör centret för Schweiz’ världsberömda klockproduktion. Staden rymmer ett interessant klockmuseum, där man kan uppleva tidsmätningens fascinerande utveckling från antiken fram till i dag. Staden kan dessutom skryta med ett hus tecknat av den världsberömda arkitekten Le Corbusier.

Lausanne

Lausannes konstpalats

Nedan för Notre Dame ligger Place de la Riponne, och på denna hittar man det vackra Palais de Rumine, som bland annat rymmer Lausannes konstmuseum, Musée Cantonal des Beaux-Arts. Här utställs konstvärk av franska och schweiziska konstnärer.

Notre Dame katedralen

Cathédrale de Notre Dame tillhör dom finaste exemplen på gotisk arkitektur i Schweiz. Katedralen blev färdig i 1275, och sedan dess har nattväktare sjungit vardera deras romantiska visor över stadens tak.

Staden Lausanne

Lausanne är hemställe för Den Olympiske Komitén, och staden har därför ochså ett olympisk museum. Här kan man gå på upptäckt i historiska sportprästationer från antiken fram till i dag. Här finns videobandningar av nyare tiders spel, och den olympiska elden brinner i den omkringliggande parken.

Locarno

Staden Locarno

Staden Locarno, som ligger vid bredden av sjön Lago Maggiore, är ett välbesökt mål för många turister. Från sjöbredden avgår mysiga båtar mot schweiziska och italienska destinationer, och staden utgör genom året ramen omkring en lång rad festligheter, bland annat filmfestivalen i augusti.

Norra Schweiz

Rheinfall – Centraleuropas största vattenfall

En resa till Nordschweiz måste ochså resultera i en utflykt till Centraleuropas största vattenfall Rheinfall. Den mäktiga floden Rhinen kastar sig brusande ner i djupet över en rad klippor, och det är ett syn, som tar andan ifrån dom flesta.

Staden Saignelégier

Området kring Saignelégier lämpar sig väl för en semester på hästrygg, och möjligheterna för att hyra en Den lilla staden Saignelégier är känd för sin hästuppfödning. Varje sommar avhålls det i staden en berömd hästmarknad, som bjuder på både kapplöpningar, festliga upptåg och präsentation av nya uppfödningar. häst med eller utan vagn är otaliga. På vintern utgör området kring staden ett utmärkt längdåkningsterräng.

Staden Schaffhausen – en stad med to ansikten

Schaffhausen, som fungerar som huvudstad i kantonen av samma namn, är förutom att vara en betydlig industristad ochså en idyllisk, charmig stad med en vacker gammal stadsdel. Detta symboliseres ochså genom stadens sevärdheter, som omfatter allt ifrån gamla klostrar och fästningar till ett museum för modern internationell konst.

Schweiz

Genfersjön

Från kusten av den långsträckta Genfersjön finns en fabelaktig utsikt, som blir ännu bättre, allt efter som man går upp genom Staden Montreaux, som utsträcker sig över en pittorest bergssluttning. Montreaux har – dels på grund av Genfersjön, ett mycket milt klimat, som i sommarmånaderne iklär staden en sprudlande blomsterdräkt.

Jungfrau berget

Den 4158 meter höga bergstoppen Jungfrau befinner sig mitt i ett område med nära på 100 kilometer bergsbana, och vägen till Jungfrau måste betecknas som ett absolut must. Turen mot toppen kan påbörjas i Interlaken, varifrån man åker med tåg till Europas högst belägna järnvägsstation, Jungfraujoch. Härifrån går turen vidare med hiss, tills man på Sfinx-terrassen drygt 3569 meter över havet antingen kan njuta utsikten, promenera eller göra båda delar. Här finns ochså möjlighed för att åka sommarskidor.

Luganosjön

Luganosjön omkransas av höga snötäckta bergstoppar, men klimatet vid sjön är på grund av den det sydliga läget oftast både behagligt och varmt. Området är mycket pittoresk, och Staden Lugano vid sjön är sannerligen ochså med sina traditionsrika hotell, långa promenader och många parker en jätte turistmagnet.

Slottet Chateau de Chillon

Placeret i pittoreska omgivningar vid Genfersjön i Montreaux, bör ett besök vid Chateau de Chillon vara ett måste. Slottet, som ligger på en liten klippö, användes i en rad år som fängelse och har därför rymt flera historiska berömdheter.

Staden Zermatt och Matterhorn berget

Zermatt är en klassiker i schweizisk turism, och med sitt enastående läge i 1600 meters höjd och den fantastiska utsikten till det legendariska berget Matterhorn (4478 meter) är det inte så konstigt. Matterhorns topp attraherar varje år bergbestigare i tusental, medans det omgivande området har tilldragit massiv skidturism.

Södra Schweiz

Leventina-dalen

Strada Alta på Leventindalens östsida är en 45 kilometer lång vidunderlig vandringsled. Turen, som med fördel kan uppdelas i etapper (turen är rik på övernattningsmöjligheter), går genom både skön natur och historiska byggnader.

Val Verzasca dalsträckan.

Val Verzasca är en drygt 30 kilometer djub naturskön dalsträcka, i vilken en över 200 meter hög dämning kan användas till bungee-jump. Dalen är dessutom rik på mysiga små landsbyar, gamla romantiska broar och välmarkerade vandringsleder.

Zürich

Exlusiv shopping i Bahnhofstrasse

En shoppingtur på Zürichs exlusiva shoppinggatan Bahnhofstrasse kan snabbt bli ett dyrt nöje. Här finns fashionabla smyckes- och klädaffärer i massvis, och det är inte ovanligt att träffa på en berömd film- eller rockstjärna.

Grossmünster kyrkan- Zürichs vartegn

Den romanska kyrkan Grossmünster fungerar som Zürichs vartegn. Kyrkan färdigbyggdes omkring år 1200 och har et vackert läge, precis där floden Limmat har sitt utlopp i Zürichsjön. Kyrkan rymmer skatter, som härstammar från Karl den Stora och används ofta till koncerter.

Kunsthaus museet

Zürichs Kunsthaus är internationellt berömd för sina många spektakulära konstvärk. Museet satsar på det 19. och 20. århundradets konst och rymmer bland mycket annat en stor samling av den norska konstnären Edvard Munchs värk.

Östra Schweiz

Den Schweiziska Nationalparken

Drygt 200.000 turister besöker varje år Den Schweiziska Nationalparken och det är inte utan orsak. Parken rymmer enastående exempel på Schweiz’ flora och fauna, och det är tillåtet att bila genom. Nationalparken har varit placerad söder om Inn-floden i snart 100 år, och sträng övervakning har sedan dess säkrat dom många besökande en upplevelse av dom helt stora.

Skidorten St. Moritz – ett vinterparadis

St. Moritz var värd vid dom Olympiska Spelen i både 1928 och 1948, och området är ochså fantastiskt vällämpat till stort sett alla former för vintersport. Samtliga slingor och pister ligger i över 1.800 meters höjd, och svävbanor och skidlifter i massvis ansvarar för transporten mellan dom olika områderna.St. Moritz kan ochså erbjuda kursemestrar vid stadens källor, vars hälsofrämjande egenskaper har värit kända i flera tusen år.

Charter (flyg+hotell)
Från 6 135:-
Flygbiljetter t/r
Från 3 688:-
Priserna är givna per person

Hitta resan till Schweiz här

Hitta inspiration till Schweiz här

Boka dina sevärdheter här