Sevärdheter Schweiz

» Schweiz
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 1 099:- Från 1 455:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Schweiz

Huvudstaden Bern (Bern)
Schweiz huvudstad Bern är en charmig gammal stad fylld med klassiska exempel på både tysk, fransk och schweizisk arkitektur. Staden domineras av den väldiga katedralen mitt i Berns gamla stadsdel, men rymmer dessutom en rad andra historiska sevärdheter. Floden Aare slingrar sig genom staden och är på detta sättet ochså medverkande till den helt speciella idyllen och charmen, som finns i den schweiziska huvudstaden.
Staden Chur - Schweiz äldste stad (Chur)
Schweiz' äldsta stad, Chur, har genom århundrader njutit gott av sin strategiska placering vid passvägarna mot Italien. Och Churs långa historia har ochså tydligt präglat staden. Här finns blandt annat en fantastisk katedral fylld med konstskatter.
Staden Fribourg (Fribourg)
Ved bredden av den kurviga Saane-floden ligger den charmiga staden Fribourg. Staden fungerar som huvudstad i kantonen av samma namn, och en tur genom stadens charmiga gamla stadsdel är som en resa genom tiden. Fribourg är, välbegrundat, stolt av sina många historiska byggnader, av vilka det är naturligt att framhäva kyrkan Église des Cordeliers med dens berömda altertavlor.
Le JetdEau Fontänen - Geneves sprudlande vartegn (Geneva)
Le Jetd'Eau är en fontän en bit ute i Genfersjön. Fontänen fungerar på sommaren som stadens vartegn, och den fantastiska strålen kan nå en höjd på 145 meter. Fontänen är upplyst sön- och helgdagar. Le Jetd'Eau sprutar inte i vinterhalvåret.
Parkerna i Geneve (Geneva)
Geneve rymmer en mängd idylliska parker, som till ljudet av rinnande fontäner och intim koncertmusik bildar en perfekt kuliss för en avslappnande tur i den ofta ganska hektiska staden.
Saint Pierre katedralen (Geneva)
Cathédrale de Saint Pierre härstammar från det 12. århundradet och har varit objekt för en lång rad spännande utgrävningar. Katedralen har brunnit vid flera lägen, men har varje gång förbluffande rest sig från askan igen. Kyrkan ligger på Place du Bourg-de-Four, som utgör Geneves egentliga centrum, och en tur i kyrkan kan därför snabbt utveckla sig till en längere stadstur.
Staden Gstaad (Gstaad)
Gstaad i det västliga Berner Oberland är på höjd med St. Moritz, vad angår vintersportfaciliteter. Staden rymmer stort sett alt, vad den vintersemestrande kan förvänta av en internationell vintersportort. På sommaren är Gstaad värd för både den internationella tennisturneringen Swiss Open och en tillsvarande internationell klassisk musikfestival.
Staden Interlaken (Interlaken)
Interlaken är tillsammans med en rad andra städer nästan definitionen på schweizisk turism. Här hittar man den fantastiska utsikten till det mäktiga Jungfrau, det över 120-år-gamla hotellet Grand hotel Victoria-Jungfrau och i det hela taget en stämning, som emmar av klassisk schweizer-romantik.
Staden La Chaux-de-Fonds (La Chaux-de-Fonds)
La Chaux-de-Fonds utgör centret för Schweiz' världsberömda klockproduktion. Staden rymmer ett interessant klockmuseum, där man kan uppleva tidsmätningens fascinerande utveckling från antiken fram till i dag. Staden kan dessutom skryta med ett hus tecknat av den världsberömda arkitekten Le Corbusier.
Lausannes konstpalats (Lausanne)
Nedan för Notre Dame ligger Place de la Riponne, och på denna hittar man det vackra Palais de Rumine, som bland annat rymmer Lausannes konstmuseum, Musée Cantonal des Beaux-Arts. Här utställs konstvärk av franska och schweiziska konstnärer.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Bern
• Chur
• Fribourg
• Geneva
• Gstaad
• Interlaken
• La Chaux-de-Fonds
• Lausanne
• Locarno
• Zürich

Hitta resan till Schweiz här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK