Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Serengeti Nationalpark

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Serengeti

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

De två regnperioderna, mellan mars och maj, samt mellan oktober och november gör det svårt att komma fram i nationalparkerna. Därför bör man resa månaderna innan regnperioderna, så Land Rovern inte kör fast. Man skall dock komma ihåg att många djur vandrat till Kenya när torkan är som värst.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 i Serengeti. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 i Serengeti.

Kultur och underhållning

När regnperioden har levererat sin sista droppe och torkan sätter in kan man i Serengeti uppleva en fantastisk syn. Enorma hjordar av gnuer, fler än en miljon vandrar mot nya gräsfält, med rovdjur i kölvattnet. Tusentals gnuer mister livet, antingen för att de inte kan följa hjordens tempo eller för att de snubblar på vägen.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns fyra safari-lodges, två lyxcampingplatser och åtskilliga mer primitiva campingplatser i Serengeti. Beställ hotell i Serengeti Nationalpark här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Många turister kör den 320 kilometer långa vägen från Arusha till Serengeti i jeep. En annan möjlighet är att flyga direkt till landningsplatsen i Serona.

Särskilda förhållanden

Top
Mot slutet av året återvänder gnuerna till Serengeti för att utnyttja frodigheten efter den korta regnperioden. Omedelbart efter ankomsten blir flera tusen hongnuer dräktiga. Gnuerna synkroniserar helt enkelt deras biologiska ur, så att födslarna sker inom loppet av tio minuter. På det sättet kan hannarna effektivisera försvaret av honorna och kalvarna mot rovdjuren.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.