En idyllisk strandvy med turkosblått hav, vit sandstrand och lummig grön växtlighet.

Sevärdheter Seychellerna

Mahé

Stränderna

De största sevärdheterna på Mahé är öns fantastiska stränder. Allt efter vilken strand man väljer, kan det skifta mellan höga vågor, blickstilla hav, lågvatten eller högvatten. Detta gör att man kan dyrka alla typer av vattensport på ön.

Mindre öar i Seychellerna

Ön Curieuse

Curieuse ligger mindre än en kilometer från Praslin. Ön upptäcktes 1768 är uppkallad efter kaptenen på det skepp som först lade till på ön. Ön är idag nationalpark och hem för ett stort antal land- och havsfåglar. För tillfället arbetar man med att återinplantera de stora landsköldpaddorna på ön.

Ön Fregate

Fregate är den ö i det seychelliska öhavet som ligger längst österut. På ön lever de få par som finns kvar av den hotade Copsychus sechellarum, vilken är en liten rödkälkliknande fågel, samt den hotade Tenebrionid Bill som är jättestor.

Seychellerna

Cousin nationalpark

Nationalparken ligger inte mer än två timmars båtfärd från Mahé. Parken ägs av Royal Society for Nature Conservation och administreras av ICBP, som är en internationell fågelskyddsförening. På ön finns många ovanliga fågelarter. Cousin kan besökas tisdagar, torsdagar och fredagar.

Korallrevet vid Aladabra Atoll

Aladabra är ett av världens största korallrev. Revet sträcker sig över 22 kilometer och omger en enorm lagun. I lagunen finns tigerhajar och den var från början havssköldpaddans boplats.

Michael Adams ateljé

Michael Adams är en välkänd konstnär, som har sin ateljé på den sydvästra delen av Mahé. Michael Adams målar landskapet och invånarna på Seychellerna och hans tavlor är berömda för sitt liv och glada färger.

St Anne National Marine Park

St Anne National Marine Park består av sex öar utanför Mauritius kust. Nationalparken grundlades 1973 och var den första i sitt slag i den Indiska Oceanen. Moyenne är den ö som är bäst att besöka och är berömd för sina många skatter som sägs vara begravda i sanden.

Stranden Anse Lazio

Anse Lazio är Seychellernas och Praslins bästa strand. Vattnet har där en märkvärdig turkos färg och de runda vågorna rullar in på den fantastiskt mjuka vita sandstranden. Det finns också ett bra område för snorkling vid stranden som är skyddad av ett korallrev.

Stranden Beau Vallon

Beau Vallon är en av de största och också mest populära stränderna på Mahé. Där finns stora härliga vågor och stenar som bildar plattformar vilka man kan simma ut till. Sanden är fin ren och fri från sten.

Ön Silhouette Island

Denna ö är som tagen ur en sjörövarfilm. Från stranden reser sig tre backar, vilka täcks av skog, och de har fått sitt namn på grund av sin speciella siluett som den tecknar i soluppgången. Det sägs att det finns sjörövarskatter begravda i backarna.

Victoria

Nationalmuseet

Nationalmuseet beskriver den seychelliska historien, traditionen och musiken och har bra utställningar som skildrar hur man genom tiderna har använt kryddor på öarna.

Naturhistoriska museet

Det naturhistoriska museet ligger mitt i staden och har specialiserat sig på att berätta om utvecklingen av Seychellernas natur. Här finns en fin samling ben från den utdöda Seychelliska krokodilen och gigantiska rövarkrabbor samt uttorkade fiskar. Det finns också en utställning av rester från gamla skeppsvrak.

Victorias botaniske trädgård

Det rekommenderas att besöka Victorias botaniska trädgård om man uppskattar att olika inhemska eller importerade träd. I trädgården finns det ett litet trevligt café, en inhägnad med gigantiska havssköldpaddor och en vacker orkidéodling

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här