---> Resguide för Seychellerna - Organisera resan till Seychellerna här

Resguide till Seychellerna

Fakta

Top
Lokalt namn
Seychelles
Huvudstad
Victoria (70 000)
Areal
455 km2
Huvudspråk
Engelska och franska är de officiella språken.
Största religion
Katolicism
Invånare
79 326 (2000)
Regering
Republik
Geografi
Det Seychelliska övärlden täcker en areal på 400 000 kvadratkilometer och ligger nordost om Madagaskar i Indiska Oceanen. Seychellerna består av 115 små öar. Det är en stor geologisk skillnad mellan öarna beroende på om grunden består av granit eller koraller. Vegetationen består av banan- och kokospalmer, mangoträd, yams och andra tropiska frukter, samt djungel.

Reseförberedelse

Top

Bästa restid

När man ska besöka Seychellerna är beroende på vad man vill göra. Vill man dyka är det bäst att resa från mars till april eller från september till november. Om man vill surfa bör man åka från maj till oktober då vindarna är som bäst.

Reselitteratur

Lonely Planet Mauritius, Reunion & Seychelles Travel Guide Seychelles Visitors Guide to Comoros and Seychelles Insight Guides Muaritius and Seychelles Journey Through Seychelles

Lokala förhållanden

Top

Valuta

Seychelliska rupi (SRe). 1SRe = 100 cents. Läs 9 gode råd om valuta här

Internetkaféer

I huvudstaden Victoria finns det ett Internetkafé.
Telefoni
Ring utan pengar från utlandet Slå bara ett Telia Sverige Direkt-nummer så kan du ringa hem från ca 60 länder. Mottagaren betalar samtalet.

Dricks

Dricks på 5-10 procent till chaufförer, hotell- och restaurangpersonal är vanligtvis inkluderat i priset. På hotellräkningar och restaurangnotor finns det en särskild serviceavgift som är frivillig att betala.

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 14.00 på Seychellerna. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 15.00 på Seychellerna.

Vikt och mått

På Seychellerna använder man följande mått- och viktenheter: Temperatur: Celsius Längd: meter Vikt: kilo Volym: liter

Fotografering

Man kan fotografera vad man vill på öarna om man bara undviker att fotografera polisen och på flygplatsen.

Dricksvatten

Det är direkt hälsofarligt att dricka kranvattnet på Seychellerna. Man bör alltid köpa vatten på flaskor

Elektricitet

På Seychellerna använder man följande strömkälla: 240 Volts/AC, 50 Hz

Uppförande

Invånarna på Seychellerna är mycket vänliga och tillmötesgående och hälsar alltid via handräckning. På stränderna bör man inte bada naken eller topless.

Öppettider

Banker har öppet från 8.30 till 14.30 (måndag-fredag) och från 8.30 till 11.00 (lördag). Butiker har öppet från 8.00 till 17.00 (måndag-fredag) och från 8.00 till 12.00 (lördag).

Mat och dryck

Det seychelliska kreoliska köket är inspirerat av de kinesiska, franska, afrikanska, engelska och indiska kökstraditionerna. Maten är välkryddad och i många rätter ingår färsk kokosmjölk. Det lokala ölet heter Seabrew och är bryggt efter tysk lageröl tradition. På öarna kan man också få tag på många goda importerade viner.

Handikappade resenärer

Öarna är inte anpassade för handikappade. Trots att det har förekommit turism på Seychellerna länge har det inte gjorts något för att förbättra förhållandena på hotellen och andra offentliga platser.

Helgdagar

Nyårsdagen, 1 januari Arbetarnas dag, 1 maj Befrielsedagen, 5 juni Självständighetsdagen, 29 juni Jungfru Marias dag, 15 augusti Alla helgons dag, 1 november Jesus dag, 8 december Juldagen, 25 december Flyttbara helgdagar Långfredag, påsk och påskdagen, infaller i mars eller april.

Övernattning / Hotell

Top

Camping

Camping är förbjudet på Seychellerna.

Hotell

Det finns många bra hotell på öarna, vilka har goda lägen vid de vackra stränderna. Det finns bara 4500 sängplatser allt som allt på öarna, varför det är en god idé att beställa i förväg.

Bed og breakfast eller pensionat

Det finns bara ett enda Bed & Breakfast i huvudstaden Victoria. Utöver detta finns det en del trevliga gästhus på alla öarna där man kan övernatta ganska billigt.

Vandrarhem

Det finns inga vandrarhem på Seychellerna.

Övrig övernattning

På senare tid har det skjutit upp lägenhetskomplex på Seychellerna. Dessa lägenheter är utrustade med kök så att man själv kan laga mat.

Lokal transport

Top

Flyg

Det finns regelmässiga avgångar med returflyg mellan Pralin, Frégate, Desroches, Bird och Denis Island. Till övriga öar flyger Air Seychelles charter.

Buss

Det kör bussar på Mahé och Praslin. Bussnätet är välutbyggt på Mahé varifrån man kan komma ut till alla öns områden med buss. På Praslin är bussnätet däremot begränsat.

Tåg

Der finns inga tåg på Seychellerna.

Taxi

Det finns taxibilar på Mahé, Praslin och La Digue. De kör ofta efter fasta taxor, vilka fastställs av regeringen.

Biluthyrning

Det finns bra möjligheter för att hyra bil på Seychellerna. Man bör dock vara uppmärksam på att bilisterna på Seychellerna kör mycket vårdslöst.

Båt eller färja

Segelbåtar seglar regelmässigt mellan Mahé, Praslin och la Digue. Vill man segla mellan de andra öarna måste man chartra en båt.

Övrig transport

Mini Moke. En mini moke är en jeep liknande bil som är övertäckt av en presenning med rutor i. De kan hyras på de flesta öarna och trots att de ofta har små mekaniska fel är de det transportmedel som är bäst ägnat för förhållandena på Seychellerna. Dessutom flyger det helikoptrar mellan flera av öarna. Ett annat bra sätt att ta sig runt på är att hyra en cykel.
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 15 595:- Från 22 995:- -
Priserna är givna per person
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.