Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Sian

- Välj område -
Guider » Kina » Sian

Fakta

Top
Lokalt namn
Xi´an
Invånare
När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 i Xi`an.
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 i Xi`an.

Bästa restid

Top
Den bästa tiden att besöka Xi´an på är under våren från januari till april, när vädret är bäst ägnat för sightseeing. Under vintern är det grått och kall, och på sommaren är det varmt och regnigt.

Reselitteratur

Top
Xi`an: China´s Ancient Capital

Kultur och underhållning

Top
Xi`an är ett paradis för historie-intresserade. Staden bjuder inte på några stora underhållningsprogram, men det finns en mängd historiska sevärdheter. Stadens livligaste område finner man runt den Stora Moskén. På kvällarna är det dock ett myller av människor, och staden fylls av liv.

Övernattning / Hotell

Top
De stora hotellen i staden är välutrustade, och har ofta mycket bra restauranger. Vill man vara lite mera "kinesisk" kan man övernatta på ett lite anspråkslösare hotell och äta på ett av de många gatuköken. Beställ hotell i Sian här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxibilar är ingen bristvara i Xi´an. Det myllrar av taxis på gatorna, och det räcker med att sträcka ut armen. Vad som däremot är en bristvara är engelskt talande chaufförer, så ha alltid din destination nedskriven på kinesiska.

Övrig transport

Stadsbussarnas transportnät är utmärkt, men inte lätt att förstå om man inte är kines. All skyltning och annonsering är på kinesiska.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.