Sista minuten till Fuerteventura

Sista minuten till Fuerteventura

Billiga sista minuten resor till Fuerteventura

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.

Res billigt till fantastiska Fuerteventura

Bedöm resmål
4,5
(178 omdömen)
Fuerteventura har allt vad som behövs för en skön semester. Paradisiska stränder, all världens aktiviteter och spännande sevärdheter – det är svårt att inte falla för Fuerteventura.

Sol, strand, sand och vatten

Om du är ute efter en semester med paradisiska stränder, svårslaget klart vatten och gott om soltimmar, så är en sista minuten resa till Fuerteventura det perfekta alternativet.

På denna härliga kanarieö finns gott om stillsamma laguner och vackra stränder, där både par och småbarnsfamiljer trivs i den gyllene sanden och det härliga vattnet. Här kan du promenera med din partner i handen och njuta av solen, vågskvalpet och den minst sagt stillsamma atmosfären. En av de kanske vackraste stränderna på Kanarieöarna är Fuerteventuras Playa de Cotillo.

Andra populära stränder med kilometervis av sand, solstolar och klart vatten är stränderna vid Playa de Sotavento, Playa de Jandia och Costa Calma. Om du är ute efter mer vattensport och andra aktiviteter, kan det varmt rekommenderas att besöka stränderna vid semesterstaden Corralejo, där du bland annat kan snorkla, dyka och surfa. I Corralejo finns flera bra surf- och dykcenter som tillhandahåller både utrustning och dykinstruktörer.

Aktiv semester på Fuerteventura

Det finns gott om möjligheter för sportsaktiviteter på Fuerteventura, och under hela vinterperioden åker många sportutövare hit för att träna. Får du själv lust att motionera när du är på semester på Fuerteventura, kan du exempelvis hoppa i löpningskläderna, hyra cykel, dyka, surfa eller spela golf på någon av öns vackra golfbanor.

På Fuerteventura finns enorma mängder sand, som med vindens hjälp kommit till ön från Sahara-öknen. Det är en intressant upplevelse att hyra bil och köra ut i det sandfyllda ökenlandskapet, se nationalparken Las Dunas, ta en promenad i sandlandskapet och bara känna sanden mellan tårna.

Marknader, aloe vera och ett spännande torn

Är du mer för sightseeing och shopping så finns fina möjligheter på Fuerteventura. Runtom ön finns lokala marknader. Ett par av dem är gatumarknaden i Morro Jable som sker varje torsdag, den dagliga marknaden i Corralejo, samt konst- och hantverksmarknaden varje lördag i Lajares. På Fuerteventura växer aloe vera-plantor, och i Morro Jable finns ett speciellt aloe vera infocenter, där du kan få all världens information om den speciella läkeväxten. Är du i El Cotillo, så kan det vara värt att besöka tornet Castillo del Tostón, där du har en bedårande utsikt över de breda sandstränderna.

Upplev Fuerteventuras kök

Om du är intresserad av kulinariska upplevelser, kommer du troligen uppskatta restaurangerna i bland annat Corralejo, El Castillo och och Las Playitas. Här kan du äta läckra lokala fiskrätter tillagade med färsk fisk och skaldjur från havet strax utanför. Kanarieöarnas kök, och därmed också Fuerteventuras, är mycket inspirerat av den spanska fastlandskulturen, och självklart får man inte missa en klassisker som en rejäl omgång tapas och ett glas gott, spanskt vin! Ibland är en god måltid det enda som behövs för att göra semestern minnesvärd.

Resebolag med sista minuten resor till Fuerteventura

Sista minuten resor med Apollo
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.