Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Södra Holland

Sevärdheter

Staden Middelburg (Middelburg)
I guldåldern var Middelburg Hollands viktigaste handelscentrum efter Amsterdam. Staden bär ännu spår av sin storhetstid bland annat i form av sin katedral och de karakteristiska facaderna i gamla stan. Staden kan upplevas både till fots och från sjösidan från en av turistbåtarna. Middelburgs rådhus anses vara ett av Europas vackraste icke-religiösa byggnader uppförda i gotisk stil.
Staden Maastricht (Maastricht)
Maastrichts historia går mer än 2000 år tillbaka till då romarna grundade staden på bredden av det som numera heter Maas-floden. Maastricht ligger i det sydvästliga hörnet av Holland, mycket nära gränserna till Belgien och Tyskland. St. Servatius kyrkan är Hollands äldsta. Maastrichts andra stora sevärdhet är Bonnefantenmuséet, som har en fin samling skulpturer och målningar. I vissa tillfällen daterar effekterna sig tillbaka till tiden före 1600-talet.
Flevoland regionen (Södra Holland)
Flevoland kom först på kartorna på 1950-talet, då området dränerades för havsvatten. Ännu denna dag kan man på nära håll följa dräneringsprojektet, som ännu inte är avslutat. På det sättet fungerar Flevoland som ett museum om människans kamp mot naturen. I skalan 1:1.
Gelderland regionen (Södra Holland)
Gelderlands huvudstad Arnhem förstördes våldsamt under andra världskriget, men är nu återuppbyggt och nybyggt. Stadens främsta attraktion är det stora frilandsmuséet med gamla gårdar, kvarnar och verkstäder. Arnhem är en fin utgångspunkt för cykelturer, och staden ligger inte speciellt långt från Hoge Veluwe National Park. Parken är ett populärt turistmål bland annat på grund av sitt museum med en Van Gogh samling.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.