Sevärdheter Södra ön

Sevärdheter

Avon floden (Christchurch)
Floden Avon går genom Christchurch och det är ett välldigt avkopplande ställe för en liten promenad. Det finns även möjligheter för att hyra kanot, så man kan njuta ännu mera av det vackra landskapet. Det finns pråmar på floden som man kan få följa med en bit.
Naturområdet The Orana Par Wildlife Trust (Christchurch)
Oran Park Wildlife Trust har ett utmärkt stigsystem, där man kan se åtskilliga färgrika fågelarter. I parken finns även möjligheter för att se lejon, giraffer, zebror och apor. Parken ligger ungefär 20 minuter, i bil, från Christchurch.
Queen Charlotte vandringsleden (Marlborough Sounds)
Hela turen på Queen Charlotte Track tar tre till fyra dagar, men den kan även göras snabbare om man hoppar över vissa delar och tar båten i stället. Området har även ett eminent kustlandskap och tjocka skogsområden att erbjuda. Den här turen kan göras av alla, oavsett ålder.
Bungy Jumping (Queenstown)
Det finns flera ställen omkring Queenstown där man kan hoppa bungy jump. En av de populäraste platserna är Kawarau Suspension Bridge, som är en av världens bästa ställen att utöva det nervpirrande hoppet på. Bron är 43 meter över floden och stället ägs av A.J. Hackett, som i 1986 hoppade bungy jump från Eiffel tornet. Om Kawarau inte är högt nog, kan man hoppa ner från the Pipeline, som är 102 meter hög, eller man kan våga hoppet från en helikopter.
Skyline Gondola (Queenstown)
Om man gärna vill ha en blick uppifrån över staden och den vackra sjön, kan man ta en liten kabel lift till toppen av stadens högsta backe. Från toppen har man en underbar utsikt över hela området. Man kan ta liften ner igen, men man kan även ta den vackra vägen nerför backen genom skogen.
White-Water rafting (Queenstown)
Floderna omkring Queenstown är framstående för en aktivitet som rafting. Det är primärt Shotover och Kawarau floderna, som använd i det syftet. Floderna blir värderade allt efter hur farliga de är, vilket även är beroende av vädret och Shotover är en av de farligaste i området. Turen tar ungefär 4-5 timmar.
Abel Tasman National Park (Södra ön)
Abel Tasman National Park står på UNESCOSs lista över skyddsvärda områden, och med god grund. Parken, som sträcker sig över ett långt kustområde, är präglat av en backig och klippig kustlinje endast avbruten av vackra, vita sandstränder, som tilldrar sig massor av människor under de varma sommarmånaderna.
Nelson Lakes National Park (Södra ön)
Nelson Lakes National Park står på UNESCOs lista över skyddsvärda områden. Parken bjuder på vackra naturområden, där man under sommarmånaderna kan simma i de underbara sjöarna, medan man under vintern kan sysselsätta sig med alla former av skidsport i parkens många backar och berg.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Auckland
• Christchurch
• Kaikohe
• Queenstown
• Rotorua
• Wellington
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.