Resguide till Södra Taiwan

- Välj ort -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det kan som sagt vara olidligt hett på sommaren i landets södra del. Det är en god idé att välja en mera behaglig resetidspunkt.

Reselitteratur

Lonely Planet Taiwan Culture Shock!: Taiwan Insight Guides Taiwan

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Taiwan är sju timmar före oss. De har inte sommartid. Alltså, då klockan är 12.00 i Sverige är klockan 19.00 i hela Taiwan.

Kultur och underhållning

Är man på nuvarande tidspunkt trött på karaoke och taiwanesiska pubar, finns det en del biografer i Tainan. Taiwan har en fin filmtradition. Många kinesiska regissörer kommer till Taiwan för att producera friare filmer, då denna möjlighet inte finns i moderlandet Kina.

Övernattning / Hotell

Top
Även här finns fina övernattningsmöjligheter. Det finns faktiskt så många att man tröttnat på att namnge de olika härbärgena! Det bästa är att vandra runt, eller lära sig det kinesiska skrivtecknet för övernattning. Detta uttalas taofung. Det finns många som erbjuder privat inkvartering genom att ropa taofung i munnen på varandra. Övernattning finns i alla prisklasser. Beställ hotell i Södra Taiwan här

Lokal transport

Top

Taxi

Fungerar i det stora hela på samma sätt som i resten av landet.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.