Taipei  vid solnedgång med höghus och en framträdande skyskrapa.

Sevärdheter Taiwan

Centrala Taiwan

Alishan

Det fängslande bergscenariot i Alishan har redan blivit nämnt. Här finns det bildsköna Chusan, som är mindre. Taiwaneserna anser det vara en dygd att bestiga detta berg i morgonljusets fägring.

Damptåg

Om man är interesserad av kraftfulla ångtågsmaskiner, skall man ta tåget längs den gamla järnvägen från Alishan till Monkey Rock. Taiwan är ett av de få länder, i vilket ångtåg ännu används.

Tungpu och Hsitou

Tungpu har varma källor och imponerande vattenfall att erbjuda den naturhungrande turisten. I Hsitou kan man besöka gigantiska bambuplantage.

Norra Taiwan

Fulung

Stranden vid Fulung är ett attraktivt surfingställe. Här utövas nästan alla former av vattensport: segling, vattenskidor, mm.

Shihtoushan

Här finns imponerande buddhistiska tempel, kloster och pagoder. I områdets sydöstra del ligger staden Tienhsiang, i vilken den smala Taroko Gorge klyftan ligger. Denna betraktas av många som Taiwans vackraste plats!

Wulai

Några av de vackraste varma källorna finns i staden Wulai. Härifrån kan man också vandra längs utmärkta stigar upp i bergen. Här har man möjlighet att uppleva ursprunglig taiwanesisk kultur.

Södra Taiwan

Kenting

Om man sätter pris på stränder, vandring, cykling eller en helt vanlig avslappnande semester, skall man välja Kenting. Här uppskattas just dessa ”aktiviteter”.

Maolin

Om man blev fascinerad av de storslagna bergformationerna i centrala Taiwan, kommer man också att fängslas i Maolin, som också bjuder på höga toppar.

Tainan

Vid västkusten ligger Taiwans största koncentration av tempel. Även om man kanske redan sett en hel del tempel och helgedomer, är området runt Tainan ändå värt ett besök. Tainan kan också skryta med att den var Taiwans första huvudstad.

Taipei

Pei Tou

Men Taipei har också sevärdheter av historisk art. Man bör unna sig upplevelsen av Pei Tou, varma källor, som ligger 13 kilomeer från staden.

Taipeis Effektiva Gatuliv

Konst, arkitektur, museér, gallerier, gamla tehus, traditionella affärer, en gata fylld med affärer, som endast säljer orm-medicin, är allt sammans något, som kommer att dominera denna effektiva, asiatiska huvudstad.

Boka dina sevärdheter här