Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till St. Croix

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
St. Croix
Invånare
55. 000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Högsäsongen för turister infaller mellan december och april, vilket har med klimatet i Nordamerika och Europa att göra. Det är därför en god idé att resa utanför säsongen, då hotellpriserna är lägre. Klimatet på Jungfruöarna är det samma året om.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 är klockan 7.00 på St. Croix.

Kultur och underhållning

St. Croix har en egen festival, som varar från början av december till den 6 januari. Senare i januari går St. Croix Blues Herritages Festival av stapeln. St Patricks Day firas på den lördag som infaller närmast den 17 mars. Sist men inte minst ligger Jungfruöarnas enda kasino på St. Croix. Ytterligare information finns på: http://www.carinabay.com

Övernattning / Hotell

Top
St. Croix kan bjuda på allt från överdådiga turistkomplex till enkla strandhyddor. Ön kan också erbjuda en rad olika specialanpassade inkvarteringsmöjligheter, där till exempel dykning inkluderas i priset. Beställ hotell i St. Croix här

Lokal transport

Top

Taxi

Priserna motsvarar de svenska priserna och är bestämda av regeringen. Det enda man skall bestämma är hur mycket dricks chauffören skall ha. Man skall räkna med att det blir dyrare efter midnatt.

Övrig transport

Det billigaste transportmedlet är buss, medan färjorna är oundgängliga när man skall till de andra öarna.

Bra länkar

Top
http://www.usvi.net/usvi/stx.html
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.