Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till St. Thomas

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
St. Thomas
Invånare
51.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Högsäsongen för turister ligger mellan december och april, vilket har med vädret i Nordamerika och Europa att göra. Det är därför en god idé att resa utanför säsongen, då priserna på hotellrum är lägre. Klimatet på Jungfruöarna är det samma året om.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 7.00 på St. Thomas

Kultur och underhållning

Det är en spektakulär karneval i april på St. Thomas. Karnevalen knyter an till slavarnas ankomst till ön och då man dansade för att tillbedja guden Dahorney. Vid samma tidpunkt går Rolex Cup Yacht Regatta av stapeln i vattnen omkring öarna.

Övernattning / Hotell

Top
St. Thomas är den av de tre öarna som har flest inkvarteringsmöjligheter. Ön domineras dock av hotell i olika prisklasser, flest i den dyra änden av skalan. Beställ hotell i St. Thomas här

Lokal transport

Top

Taxi

Priserna är bestämda av regeringen, så det enda man skall bestämma med chauffören är hur mycket dricks han eller hon skall ha.

Övrig transport

Det billigaste transportmedlet är buss, medan färjor är oundgängliga när man skall till de andra öarna. Särskilda förhållanden Nyttiga länkar Finn ytterligare information på: http://www.usvi.net/usvi.stt.html
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.