Billiga flygbiljetter från Stockholm Skavsta, Nyköping till Prag.

Billiga flygbiljetter från Stockholm Skavsta, Nyköping till Prag.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Stockholm Skavsta, Nyköping till Prag

Prag – en historisk pärla i Europa – och sägs vara en av de vackraste städerna i världen. Prag är huvudstaden i Tjeckien, och har drygt 1,2 miljoner invånare.

Det är en stad fylld av romantik, musik, historia och liv. Du finner flera arkitektoniska stilar och ett överflöde av historiska monument. Sedan 1992 har den historiska kärnan av staden varit med på UNESCO- listan för världskultur-och naturarv. Förutom det unika antal monument och antal kulturella evenemang, så kommer besökarna garanterat att hitta ett brett utbud av attraktioner i staden.

Besök Gamla stan- Prag

Torget i Gamla stan är centrum för Prags händelserika historia. Här finner du flera gotiska, renässans och barock byggnader bevarade. Prags äldsta bro heter Karlsbron, och den förbinder Gamla stan med området Malá Strana. Det ett av de bästa exemplen på gotisk arkitektur i hela Europa. Bron stod färdig år 1357, och namngavs 1870, efter dess grundare: Kung Karl IV. Karlsbron är ett riktigt mästerverk och rikt utsmyckad med skulpturer.

Man brukar säga att Prags mest kända symbol är den Astronomiska klockan. Denna berömda klocka är inbyggd i fasaden av det gamla rådhuset på torget i Gamla stan. Denna fantastiska mekaniska struktur har dragit en stor publik sedan den stod klar år 1410.

Man bör inte heller missa ”Kruttornet”, som är en av de ursprungliga medeltida portarna till Gamla stan. Detta torn byggdes av Matej Rejsek i typisk gotisk stil under 1475. På 1800-talet tjänade den som en krut-depå, vilket också gav den dess nuvarande namn. Den är än idag ett av Prags viktigaste monument.

Prags internationella flygplats

Prags flygplats Václav Havel, ligger i nordvästra utkanten av staden, ca 20 kilometer från stadens centrum. Prag är en viktig knutpunkt i Centraleuropa, dess flygplats har också goda transport-kommunikationer till stadens centrum.

Boka dina billiga flygbiljetter från Stockholm-Skavsta-Nyköping till Prag redan idag!

Populära flygplatser med avresa till Prag