Historiska byggnader.

Billiga flygbiljetter till Prag

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Prag

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
3. jul 8. jul
ARN
PRG
PRG
ARN
Norwegian Air Direkt
Eurowings Direkt
Från kr. 1 342:- Välj
2. jul 4. jul
ARN
PRG
PRG
ARN
Norwegian Air Direkt
Eurowings Direkt
Från kr. 1 377:- Välj
2. jul 8. jul
ARN
PRG
PRG
ARN
Norwegian Air Direkt
Norwegian Air Direkt
Från kr. 1 420:- Välj
6. aug 11. aug
ARN
PRG
PRG
ARN
AirBaltic 1 stopp
AirBaltic 1 stopp
Från kr. 1 678:- Välj
4. okt 6. okt
ARN
PRG
PRG
ARN
Swiss 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 1 730:- Välj
24. jun 28. jun
GOT
PRG
PRG
GOT
Lufthansa 1 stopp
Swiss 1 stopp
Från kr. 2 254:- Välj

Sök billiga flygbiljetter till fantastiska Prag

EUROPAS HJÄRTA: Prag är en sann juvel i mitten av Centraleuropa, som blir mer och mer upptäckt av flertalet turister. Det är en god idé att jämföra priser på flygbiljetter till staden, då det finns mycket pengar att spara genom att hitta rätt flygbiljett.

Prag var huvudstad redan i Karl den IVs konungarike Böhmen, och staden har sedan dess, spelat en viktig nyckelroll i Centraleuropa. Prag har ett stort antal magnifika, historiska byggnader, monument och palats, så det är inte alls fel att hävda att Prag är en av världens vackraste städer.

Ett flertal svenska och internationella flygbolag flyger hit, så titta noga efter lågprisbolag och traditionella flygbolag, om du vill ha fatt i rätt flygbiljett.

Prag har cirka 1,2 miljoner invånare, och i Tjeckien som helhet bor där 10,3 miljoner.

Prag i förändring

Efter kommunismens fall har turismen blivit en av de viktigaste inkomstkällorna för Prag. Den ekonomiska tillväxten, har betytt att man har kunnat återuppliva, restaurera och expandera staden. Gamla byggnader, som tidigare var förfallna, har idag blivit restaurerade och återuppbyggda som moderna, fina och mycket exklusiva hotell.

Det har också varit en gigantisk upprustning av hela det historiska Prag – hela 866 hektar – blev år 1992, upptaget på Unescos världsarvslista.

Centrala Prag är indelad i fem stadsområden, som sträcker sig över floden Vltava (Moldau på tyska). Karlsbron, Karluv Most, är den viktigaste fotgängare-anslutningen mellan de två sidorna av floden. På ena sidan av Vltava ligger den gamla stadsdelen, Stare Mesto, med den gamla rådhusplatsen i centrum. Du finner också den nya stadsdelen, Nove Mesto, med den berömda Wenzelplatsen, Vaclavske Namesti, och det judiska kvarteret, Josefov.
På andra sidan av Vltava ligger stadsdelen Malá Strana och det vackra Pragslottet, Hradcany.

En kompakt storstad

Prag är en väldigt kompakt stad i den meningen, att man kan promenera från Pragslottet på ena sidan av floden, över Karlsbron, och genom den gamla stadsdelen till Wenzelplatsen på den andra sidan av staden, på endast 25 minuter. Prag ses allra bäst till fots!

Så oavsett vilket hotell du väljer, om det ligger på den ena eller andra sidan av floden, så kan du enkelt promenera runt i hela staden och se alla sevärdheter och attraktioner.

Detta gör det smidigt för turister som vill utforska staden, eftersom hotellets läge är mindre viktigt. Därför kan du istället fokusera på att hitta de billigaste flygbiljetterna och här hjälper travelmarket.se.

Priserna uppdateras flera gånger dagligen, och du kan anmäla dig till en SMS-tjänst på travelmarket.se, och bli meddelad när det finns billiga flygbiljetter.

Aktiv i city

Strax utanför centrum finns det andra platser, som alla är värda ett besök. De finns tillgängliga med Prags välutvecklade spårvagn- och metrosystem: Vinohrady, Holešovice, Karlin, Smichov och Vysehrad. Pragslottet hör till stadens största turistattraktion. Slottet ligger på en hög kulle, och härifrån har man en vacker utsikt över hela staden och floden.

Du finner också ett bra urval av utsikter från de många nya restauranger, som på senare år har poppat fram på takvåningarna i stadens högsta byggnader. Staden bjuder på massor av möjligheter att njuta av fantastiska utsikter under en romantisk middag. Du bör inte missa denna kombination! På natten skruvas romantiken upp ytterligare, samtidigt som Prags ljus glittrar i mörkret.

Prags restauranger har ett gott rykte för att erbjuda god mat, ofta i härliga omgivningar uppe på takterrasser, såväl nere i mysiga källare.

Många passar på att njuta av den världsberömda tjeckiska ölen till maten, eller senare på kvällen, på någon av stadens många trendiga barer och pubar.

Se floden och upplev opera

Flodkryssningar på Vltava / Moldau ger en bra möjlighet för att varva ned, och är ett mer avkopplande alternativ för att uppleva de många sevärdheter och attraktioner som Prag har att erbjuda.

Opera och klassiska konserter är en annan höjdpunkt för de som lever och andas för de stora konstarterna. Prags magnifika operahus, teatrar och de storslagna konserthusen har alltid goda föreställningar på programmet.

En weekend i Prag brukar börja med att man anländer till flygplatsen Vaclav Havel – du kan enkelt och smidigt hitta billiga flygbiljetter till Prag i vår sökmotor ovan. Härifrån kan du sedan välja kollektivtrafik in till staden, ta tåget eller taxi till närmaste metrostation.

Populära flygplatser med avresa till Prag

Populära resmål i Östeuropa