Sevärdheter Svealand

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 635:- Från 2 615:- Från 1 175:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Anders Zorn (Mora)
Zornmuseet är något alldeles särskilt, liksom Zorngården. Här kan man verkligen få ett intryck av denna spännande och ytterst färgstarka person som Zorn var. Ett särdrag som också kommer till uttryck i hans bilder och som här speglas i hans hem.
Rödingfiske (Mora)
I sjön Siljan fiskas Röding, som är en av de mest välsmakande sötvattensfiskar över huvud taget. Här kan man även besiktiga ett fiskeområde och museum, som är placerade på en liten ö i den vackra sjön.
Vasaloppsmuseet (Mora)
Vasaloppsmuseet är roligt att se, liksom målet som de trötta skidåkarna kommer in igenom. Det är centralt placerat i stadens centrum. Tätt intill ligger också Mora Kyrka, som är från 1200-talet och ett bra exempel på svenskt träsnidararbete.
Gamla Stan (Stockholm)
Detta är Stockholms äldsta stadsdel. Här får man plötsligt uppleva att gå 300 år tillbaka i tiden (de äldsta byggnaderna är från 1300-talet!) och se gator, hus och affärer man förr bara läst om i historieböcker. Ett annat måste är Djurgården, som är en större ö, belägen öster om staden, där åtskilliga museer är placerade.
Museer (Stockholm)
Det finns en mängd sevärdheter i Stockholm, som Nationalmuseet, August Strindberg Museet, Moderna Museet, Kungliga Slottet och mycket mer. Stockholm har av tradition bra museer så det handlar bara om att komma igång!
Vasamuseet (Stockholm)
Det stora kungaskeppet,Vasa, som sjönk på sin jungfruresa år 1628 mitt i Stockholms skärgård, är utomordentligt välbevarat och en betagande syn i sitt alldeles speciella arkitektoniska museum. Detta museum är också placerat på Djurgården.
Falu Koppargruva (Svealand)
I Falu Koppargruva, kan jordens inre, bokstavligt talat, utforskas. Det är dock inte bara en imponerande syn i sig själv, denna gruva var världens väsentligaste koppargruva på 1700-talet. De första historiska nedtecknandena går ända tillbaka till 1288, då biskopen av Västerås köpte aktier i gruvbolaget.
Festival i Rättvik och Leksand (Svealand)
Bland andra viktiga evenemang kan nämnas midsommarfirandet i Rättvik eller Leksand i Dalarna.
Uppsala (Svealand)
Denna gamla universitetsstad har stor historisk karaktär och innehåller en mängd sevärdheter. I den gamla stadsdelen (4 km från centrum) ligger tre stora "vikingahögar" (gravar). Det sägs att vikingarna Aun, Egil och Adil ligger begravda här. I själva staden är den stora domkyrkan berömd, som i sin nuvarande form går tillbaka till 1500-talet, men där det funnits en kyrkoplats sedan 1164!
Kilsbergen (Örebro)
Kilsbergen är ett bergsområde utanför Örebro med mycket vacker natur som ger stora möjligheter till friluftsliv. Här ligger till exempel Ånnaboda där det vintertid går att skidor, både på längden och utför, och skridskor. Här finns också fina vandringsleder och möjlighet att till fiske och jakt.
Wadköping (Örebro)
Wadköping är en egen liten stadsdel med gårdar och hus från 1500-talet och framåt. Här hittar du kullerstensbelagda gator, museer, utställningar, kaféer, konsthantverksbutiker med mera. På somrarna är det också konserter och teaterföreställningar. Vill du veta mer om Wadköpings historia finns det guidade turer.
Örebro Slott (Örebro)
Slottet har faktiskt aldrig varit kungligt. Däremot har landhövdingarna bott här sedan 1766. Så är det än idag. Men det är bara en del av slottet som är landshövdingsbostad. Stora delar har allmänheten tillträde till och det finns guidade visningar för den som vill ha lite fakta och historia om slottet. I källaren finns barnens egen slottskällare. Sommartid är det mycket kulturella evenemang på slottet.

Område och stadsguider

Område: 
• Götaland
• Norrland
• Svealand
Ort: 
• Göteborg
• Helsingborg
• Malmö
• Stockholm
• Sundsvall
• Umeå
• Örebro
• Mora
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.