Sevärdheter Sydafrika

Den victorianska hamnen (Cape Town)
Den gamla vctorianska hamnen i Kapstaden är dragplåster för många turister och invånare. Det är ofta gratis underhållning på denna plats och det finns ett stort utbud av butiker, caféer, barer och restauranter. Vattensports- och shoppingfaciliteterna är väldigt goda här.
Det Goda Hoppets Slott och det afrikanska museet (Cape Town)
Castle of Good Hope uppfördes mellan 1666 occh 1679 och är ett av de äldsta europeiska byggnaderna i Sydafrika. Det afrikanska museet är ett roligt och lite skrämmande ställe. Här kan man möta uppstoppade afrikanska djur av olika slag och blodtörstiga dinosaurer.
Tableberget (Cape Town)
Table Mountain är en populär attraktion i Kapstaden. Många väljer att ta bergsbanan upp. Turen är dyr, men den är väl värt pengarna. Om det är klart väder är utsikten från toppen strålande. Man kan gå sköna promenader i området, särskilt om våren när naturen står i blom.
Bergsbestigning och vandringsturer (Drakensberg)
En av de största sevärdigheterna i Drakensberg är själva landskapet. Området kan erbjuda eminenta förhållanden för bergsbestigare och vandrare. Några av de mest populära turerna är Champagne Castel, Cathkin Peak och Cathedral Peak. Dessa turer kan man också ta på hästryggen.
Grottorna i Giant´s Castel Game Reserve (Drakensberg)
I dessa fantastiska grottor kan man se tydliga spår av liv. I dessa grottor levde till för 100 år sedan "bushmen" och mer än 500 är deras spännande målerier pryder fortfarande klippväggen. I området, som ligger vid gränsen till Lesotho, kan man också möta antiloper och mängder av olika fågelarter.
Royal Natal National Park (Drakensberg)
Det finns flera nationalparker vid Drakensberg. Den mest intressanta är Royal Natal National Park som bland annat gömmer en imponerande amfiteater i botten av parken. Här ligger också vattenfallet Tugela Falls som faller 850 meter ned över klipporna i fem etapper. Det är en fantastisk syn som man inte får missa.
De indiska kvarteren (Durban)
I Durban bor det många indier. Väster om byns centrum ligger de indiska kvarteren. Området är färgrikt och livligt. Här finner man marknader, tempel och välbevarade byggnader från sekelskiftet. De indiska kvarteren har också flera moskéer, bland andra Juma Musjid Moskén.
Förstaden Cato Minor (Durban)
Den västra förstaden Cato Minor är en blanding av fattiga hyddor och plåtskjul och vackra tempel. Här ligger templet med det långa namnet Shree Alayam Second River Hindu Templ, som varje år är centrum för en festival som bland annat går ut på att gå på glödande kol.
Rådehuset (Durban)
Det imponerande rådhuset i Durban är mer än ett rådhus. I denna byggnad finns också en utsökt samling av svart afrikansk konst och är dessutom ett spännande museum för naturvetenskap.
Stränderna i Durban (Durban)
Durbans stränder är fantastiska. Huvudstranden The Golden Mile sträcker sig över sex kilometer och drar till sig många människor. Tyvärr är det också en populär plats för tjuvar. De mindre stränderna, som sträcker sig i både nordlig och sydlig riktning, är säkrare, lugnare och inte så överbefolkade.
Soweto township (Johannesburg)
Soweto är ett stort township sydväst om Johannesburg. Det är ett brokigt och tufft bostadsområde där den svarta befolkningen lever i plåtskjul och hyddor. De flesta vita sydafrikaner har aldrig varit i ett township, särskilt inte i Soweto, där den sociala misären är påtaglig. Vill man besöka Soweto bör man rådfråga lokalbefolkningen först och eventuellt be en svart bekant att följa med.
Stadsdelen Yeoville (Johannesburg)
Lite utanför Johannesburg centrum ligger Yeoville som i motsättning till expelvis Soweto är ett lugnt och fredligt ställe. Området är lite bohemiskt och på Rocky Street kan man dricka cappucino eller café au lait på ett av kvarerets många caféer eller barer.
Djurlivet (Kalahari Gemsbok Nationalpark)
Djurlivet är den enda, men också den mest fantastiska sevärdheten man kan föreställa sig i Kalahari Gemsbok National Park. Antiloper korsar gränsen mellan Botswana och Sydafrika i sitt långa sökande efter vatten. Lejonen ryter om natten och hyenor, vilda hundar, rävar och leoparder är bara några få av alla de arter som lever tillsammans på parkens 3 miljoner hektar land.
Namaqualand (Kalahari Gemsbok Nationalpark)
Mot väst ligger Namaqualand som till hälften är öken, men samtidigt har ett fantastiskt frodigt landskap med en hel värld av blomsterarter som kommer fram efter vinterns regnperiod. Området har ett par stora koppargruvor och är värd ett besök om så bara tack vare det vackra landskapet.
Byarna Venda och Gazankulu (Kruger Nationalpark)
Venda och Gazankulu är små bondesamhällen som ligger i den nordöstra delen av parken. Platserna är kända för konsthantverk.
Djurliv (Kruger Nationalpark)
Kruger Nationalpark har ett mäktigt djurliv. Här kan man se både lejon, elefanter, bufflar, giraffer, antiloper i naturlig miljö. Det är en annorlunda och mycket mer intensiv upplevelse än den att se djur på zoo.
Pietersburg (Kruger Nationalpark)
Mitt i parken ligger Pietersburg som är områdets huvudstad. Här kan man bland annat uppleva Bakone Malapamuseet söder om stadens centrum.
Varma källor (Kruger Nationalpark)
I den södra delen av Kruger Nationalpark kan man njuta av varma bad. Området har många varma källor.
Waterberg (Kruger Nationalpark)
I väst ligger bergskedjan Waterberg. Här finns det fantastiska möjligheter att vandra i ett imponerande landskap.
Little Karoo-området (Sydafrika)
Mellan Kapstaden och The Guarden Route finns det en spännande alternativ tur genom Little Karoo. Området är berömt för sina strutsar som lever gott i det soliga och torra klimatet. Här finner man också vackra landskap med vilda blommor.
Mossel Bay, Herold´s Bay och Buffalo Bay (Sydafrika)
Om man vill hålla sig borta från alltför mycket oväsen under sin tur längs The Guarden Route kan man åka till Mossel Bay, Herold's Bay eller Buffalo Bay. Här är det mycket stilla och lugnt, men stränderna är lika sköna som på andra platser.
Port St Johns-provinsen (Sydafrika)
Vid Umzimvubuflodens utlopp i den östra Kapprovinsen ligger Port St Johns. Här möter man i huvudsak människor ur den svarta befolkningen. Det är en trevlig atmosfär. Staden är hem åt många konstnärer och har en fantastiskt härlig strand som är omgiven av ett storslaget klipplandskap.
Tsisikamma Coastal National Park (Sydafrika)
Denna nationalpark är defenitivt värd ett besök. Här ligger Swartberg Mountains och ursprunglig viltväxande skog där det finns elefanter. Naturen är fantastisk och i Swartberg Mountains kan man se grottorna The Cango Caves.
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 276:- Från 9 824:- -
Priserna är givna per person

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.