Resguide till Taipei

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Taipei (kinesiska skrivtecken)
Invånare
Omkring 6 millioner
Tidszon
Taiwan är sju timmar före oss. De har inte sommartid. Alltså, då klockan är 12.00 i Sverige är klockan 19.00 i hela Taiwan.

Bästa restid

Top
Sommarmånaderna är heta. Förureningen når ofta sin höjdpunkt, i en storstad som Taipei, på denna tidspunkt. Det är annars en behaglig temperatur nästan året runt, också under vårt vinterhalvår.

Reselitteratur

Top
Taipei People Splendors of Imperial China : Treasures from the National Palace Museum, Taipei Lonely Planet Taiwan

Kultur och underhållning

Top
Karaoke är en hit i Taiwan, liksom i största delen av Asien. I väst är karaoke långtifrån lika populärt, men taiwanesernas begeistring är utan tvivel äkta. Det finns karaoke barer över allt, och man blir ofta uppfordrad till att uppträda. Det kan man tryggt göra, då även den mest ringa insats ivrigt applåderas. Då utrymme är en bristvara i denna storstad, finns det endast ett fåtal stadions och stora utomhus arenor. Innomhussport, såsom basket och tennis, utövas däremot intensivt. Om - eller hellre: då - man tröttnar på karaoke kan man till eksempel närvara vid en av dessa kamper. Det finns pubar och diskotek, men det bör tilläggas att dessa är mycket dyra.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massvis av övernattningsmöjligheter, men alla är inte lika förmånliga, på grund av de höga egendomspriserna. Se evt. under Övernattning i den allmänna beskrivningen. Beställ hotell i Taipei här

Lokal transport

Top

Taxi

Chaufförerna behärskar endast i undantagsfall engelska. Det bästa är att ha destinationen nerskriven på kinesiska för att visa chauffören.

Övrig transport

Det rekommenderas inte att själv köra bil i denna våldsamt trafikerade stad. Om man har lust att hyra en bil, är det en god idé att få tag i en engelskspråkig chaufför, som kan guida en runt i staden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.