Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Trinidad och Tobago

Port of Spain

De sju byggnaderna ”Magnificent Seven”

Magnificent Seven är sju storslående byggnader från början av förra århundradet. Den ena av de sju byggnaderna är en kopia av Balmoral slott i Skottland. En annan är hem för den romersk-katolska ärkebiskopen och en trejde Queens Royal College.

National- och Konstmuseet

Det finns många roliga utställningar på museet. Bland annat finns en avdelning alla möjliga tänkliga och otänkliga karnelvalkostymer ställs ut. Utöver detta ställ också fossiler, stenar och konkylier ut på museet.

Queens Park Savannah

Queens Park Savannah beskrivs bäst som en stor lekplats för både barn och vuxna. Här spelar man fotboll och kricket och håller picknick för hela familjen. I parken, som rymmer den årliga festivalen, finns också en hästloppsbana.

Tobago

Fort George

Det välbevarade fortet i huvudstaden Scarborough stammar från den tiden när ön var under engelskt härredömme. Fortet blev uppfört 1779. Man kan ännu se kanonerna på de tjocka stenmurarna, och i det före detta sjukhuset är det nu skiftande konstutställningar.

Tobago skogsreservat

Tobago Forrest Reserve, som är den älsta nationalparken i Caribien blev uppförd år 1765. Det finns många vandringsleder i parken och man kan se många spännande djur och plantor.

Ön Lilla Tobago

Lilla Tobago är ett viktigt reservat för havsfåglar. Förr levde också paradisfågel på ön, som blev importerad av engelsmännen. De blev dessvärre undanskrämda av en orkan. Man seglar till ön från Speyside.

Trinidad

Asa Wright Naturcenter

1967 blev den före detta kaffeplantagen ombildat till naturreservat. I reservatet, som bland annat har inrättat en forskningsstation för biologer, häckar bland annat den sällsynta oljefågeln. Grottan, där fågeln häckar har dock dessvärre stängts sedan fågeln skrämts av turisterna.

Caroni fågelreservat

Caroni Bird Sanatory är ett stort fågelreservat. De många arter som lever i reservatet inkluderar bland annat iris, hägrar och brockfågel. Det bästa sättet att uppleva reservatet på är med båt.

Pitch sjön

Pitch Lake, som är en 47 hektar och 41 meter djup asfaltssjö, är världens största samlig av asfalt. Vetenskapsmän menar att sjön kom till då vulkanisk värme upphettade en oljepöl. Det är möjligt att gå på sjön.

Boka dina sevärdheter här