Sevärdheter Ukraina

Sevärdheter Ukraina

Sevärdheter » Ukraina

Jalta

Anton Tjekovs liv och museum

Den berömda författaren Tjekov bodde i Yalta de sista åren av sitt iv. I Yalta kan man se skolan, som han undervisade i. Man kan komma in i huset, där han bodde, och i det museum, som systern öppnade till minne av honom efter hans död, där även flera av hans verk är utställda. Man kan stort sett följa varje steg han tog i sin tid.

Hiking Trails

I området omkring Yalta, finns flera utmärkta vandringsleder. Man kan hika från Yalta till the Uchan-Su Waterfall, ett brusande vattenfall, som ligger i den mest fantastiska natur. Det finns även en del andra bra leder i området, och det finns goda möjligheter för att övernatta på campingplatser på vägen.

The Wine Tasting Hall (vinsmakning)

Yalta området är känt för att göra väldigt bra viner. Det finns åtskilliga vinplantager i området, som alla är ett besök värda. Man kan även besöka the Wine Tasting Hall, där man kan prova nästan alla viner från området.

Kiev

Andriyivsky vzviz gatan

Andriyivsky vzviz är en av Kievs mest charmerande gator, den sträcker sig norrut från den gamla stadsdelen till Podil distriktet. Gatan är känd för vackra gallerier, trevliga cafèer, restauranger och affärer. I närheten av Andriyivksy vzviz ligger Chernobyl Museum, som vittnar om den historiens värsta atomolycka.

Bessarabsky marknaden

Bessarabsky marknaden ligger i Kievs gamla stadsdel. Marknaden har en livlig och kaotisk atmosfär och kan vara ett roligt ställe att handla på. Det handlas mycket, speciellt med frukt och grönsaker, men marknaden erbjuder även möjlighet för en pratstund med den lokala befolkniingen.

Khreshchaty Park

Khreshchaty park kallas Yoke av lokalbefolkningen och det är ett härligt parkområde i Kiev. Faktiskt består parken av flera små parker, där man har en underbar utsikt över staden. I parken står the Arch of Brotherhood- monumentet, som symboliserar den rysk-ukrainska unionen. Parken är ett härligt ställe att slappna av och möta lokalbefolkningen.

Krim halvön

Hamnstaden Sevastopol

Det Svarta Havet skär en bukt in i den sydvästra delen av Crimea och formar en perfekt hamn. Det har gjort Sevastopol till en populär stad bland många länder, och Ryssland och Ukraina diskuterar fortfarande, vem som äger staden och dess flotta. Hamnpromenaden är också ett ställe, där det oftast händer något, här finns trevliga cafèer, restauranger och affärer, och det är vanligtvis här, folk samlas.

The Akvarium-Muzey

The Akvarium-Muzey ligger i Sevastopol och är en av landet största akvarier. Museet har en stor utställning av Svarta havets liv under ytan, och utställningarna kan beskådas varje dag från 10-18.

Lviv

Den gamla stadsdelen Old Town

Lviv är inte ett ställe med många specifika sevärdheter, men det är en stad som är väldigt trevlig att promenera i, eftersom den gamla stadsdelen och de gamla byggnaderna ger besökaren ett intryck av stadens historia. Den gamla stadsdelens centrum är Town Hall, som byggdes på 1800-talet Byggnaden är omgiven av vackra byggnader från det 15- till 1700-talet I området finner man även den imponerande gotiska katedralen, som kan dateras tillbaka till det 13oo-talet .

Museum of Popular Architecture & Life

På det här museumsområdet, som ligger ungefär två kilometer från den gamla stadsdelen, ligger det över hundra år gamla gårdar, väderkvarnar, kyrkor och skolor byggda i trä. Byggnaderna är dekorerade med historiska konstobjekt och vardagsverktyg, för att presentera olika traditioner från olika områden i landet.

Odesa

Archeology Museum

Archeology museet byggdes 1875. Museet innehåller en imponerande samling av artefakter från de tidigare civilisationerna som levde vid Svarta Havet. Utställningen innehåller bland annat en stor samling juveler och mynt från gammal tid, och museet är ett bra ställe om man är intresserad av landets tidigare historia.

Museum of Partisan Glory

I den närliggande byn Nerubayske nordväst om Odessa, finns ett stort nät av tunnlar, som gav partisanerna skydd under andra världskriget. Tunnlarna är nu ombyggda till museum, där de besökande kan få guidade turer om partisanerna och tunnelnätets historia.

Opera & Ballet Teatern

Den berömda Opera & Ballet Theatre ligger i stadens centrum. Byggnaden, som är hemvist för operan och teatern, byggdes 1880 och är ritad av flera arkitekter, som gav den imponerande byggnaden ett utseende primärt präglad av barocktiden, men stilen innehåller även renässanselement.

Ukraina

Chernivtsi

Chernivtsi är en trevlig by med en blandad historia. Byn har en stor variation av arkitektur, som sträcker sig från byzantisk till barock tid och det finns många gamla kvarter med vackra gamla hus. Chernivtsi är en blandning av gammalt och nytt och detta syns tydligt i en fascinerande förening i byns byggnader. Tsentralna Ploshcha är den gamla kärnans centrum, där man ser en rad gamla estetiska och vackra byggnader. Vulitsys O Kobylyanska hör däremot till den nyare stadsdelen, där en promenad visar en många trevliga cafèer, restauranger och massor av affärer.

Ivano-Frankivsk

Staden Ivano-Frankivsk byggdes 1662 på byn Zabolottya och blev då kallad Stanislawow. 1962 ändrade byn namn till Ivano-Frankivsk efter den berömda ukrainska författaren och filosofen Ivan Franko. Ortens höjdpunkterär dens kyrkor och katedraler från 1600- talet, som alla har en imponerande arkitektur och vackra dekorationer och detaljer.

Kamyenets-Podolsky området

Kamyenets-Podolsky är det viktigaste arkeologiska området i Ukraina. I området har man hittat bevis på att platsen var bebodd för 30.000 år sedan. Dessutom finns det spår från en civilisation i det första århundradet och igen omkring år tusen. Det finns utställningar i området, som är väldigt spännande, om man är intresserad av landets tidiga historia eller om arkeologi är ett intresseområde.

Pochayiv klostret

Klostret Pochayiv är det näst största klostret i Ukraina. Platsen är helig för alla religiösa Ukrainare och pilgrimmar strömmar till området under religiösa festivaler. Den mest imponerande byggnaden är Uspensky Cathedral, som byggdes under 1700-talet. Det finns plats för mer än 6000 människor i katedralen, som är täckt av vackra målningar inuti. Området är hemvist för helt imponerande byggnader, vars uppförande tog flera hundra år.

Staden Chernihivs imponerande byggnadsverk

Staden Chernihiv blev grundad i det åtttonde århundradet. Staden har några av landets mest imponerande byggnadsverk och religiösa byggnader från 11-och 12-hundratalet. Kyrkor och katedraler dominerar med sin fantastiska arkitektur och sin imponerande utsmyckning. Om man är intresserad av stadens historia, är Chernihiv History Museum ett bra ställe att få sina kulturella behov täckta eftersom museet har en väldigt bra utställning i ämnet.

Staden Kamyanets-Podilsky

Kamyanets-Podilsky är en liten by, som har existerat sedan det tusentalet. Den ligger på en liten ö i Smotrych floden, och bron, som i århundraden var den enda vägen till fastlandet, blir bevakad av det nio -tornade stenslottet från det femtonhundratalet Man kan komma upp i de flesta av tornen, och därifrån har man en underbar utsikt över resten av området. Dessutom finns det åtskilliga byggnader i byn, som är flera hundra år gamla, det finns särskilt många gamla kyrkor och katedraler i byn.

Staden Simferopol

Simferopol är den mest centralt belägna staden på Crimea. Alla vägar korsas här, och alla resenärer kommer genom Simferopol, om man vill längre söderut. Simferopol är inte en plats som är full av imponerande sevärdheter, men staden är trevlig och har en charmig atmosfär. Det finns många gröna parker i staden, där man kan slappna av och träffa lokalbefolkningen, som vanligtvis inte har något emot en liten pratstund.

Boka dina sevärdheter här

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.