Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Västra Kanada

Sevärdheter

Calgarytornet (Calgary)
Den 626 fot höga, pelarformade byggnaden bjuder på en otroligt fin utsikt över staden, de omkringliggande slätterna och de taggiga Rocky Mountains som tornar upp sig 80 kilometer väster ut. Vid särskilda evenemang bränner man en stor eld längst upp på toppen av Calgary Tower, där man kan äta middag på en roterande restaurang, samtidigt som man njuter av utsikten.
Glenbow museum (Calgary)
Calgarys flaggskepp bland museer och utställningar räknas som ett av de allra bästa i Canada. Förutom flera res- och expeditionsvisningar har Glenbow Museum omfattande utställningar som behandlar de första invånarnas liv i Alberta, både tidiga europeiska nybyggare och senare tiders pionjärer. Sektionen för mineralogi och samlingen av vapen och rustningar är dessutom exklusiva.
Heritage Park (Calgary)
I Heritage Park har mer än 100 av autentiska byggnader från hela västra Canada samlats, och återuppförts. I "Grannskapet"kan man få möta "genuina" invånare i autentiska kläder, allt från pälshandlare från 1850-talet till en utkik från en grannby från 1910. Parkens personal gestaltar på detta vis hur livet kunde se ut förr i tiden. Ångtåg, hästdragna droskor och hjulångare sörjer för att trafiken flyter, runt om i parken.
Halvön Stanley Park (Vancouver)
Stanley Park är en halvö som ligger nordvest om centrum, som man inte bör missa. Det enorma parkområdet grundlades ursprungligen för att användas av militären i mitten på 1800-talet, men idag är det stadens stora oas, med utkiksplatser, kustlinje, strand, trädgårdar, swimmingpools, sportanläggningar, djur och mycket mer.
Stadsdelarna Gastown och Chinatown (Vancouver)
Vancouver uppstod 1867, efter det att "Gassy" Jack Deighton med sitt smorda munläder övertalade (och lurade) några lokala timmermän att bygga sig en salon för en tunna whiskey. Senare fick han ge namn åt en av Vancouvers stadsdelar, Gastown, där man idag kan besöka de gamla byggnaderna från guldfeberns tid. Gå gärna en tur genom den tredje största Chinatown i Nordamerika.
Vancouver Akvarium (Vancouver)
I Vancouver Aquarium i Stanley Park finner man världens största akvarium i sitt slag. Här simmar delfiner, belugavalar och späckhuggare, i fantastiska uppträdanden. I de store inom- och utomhusakvarierna kan man också se mängder av sälar, havsuttrar, tropiska fiskar, hajar, kräldjur och groddjur.
Banff nationalpark (Västra Kanada)
Nationalparken Banff ligger runt staden Banff, och är Canadas första nationalpark och en av de allra vackraste. När man contemplerat över den praktfulla utsikten vid Sulphur Mountains, kan man ta ett uppfriskande dopp i de varma källorna Upper Hot Springs, vilka omges av utsikten över de mäktiga bergen och det rika djurlivet.
Yoho nationalpark (Västra Kanada)
Nationalparken Yoho i British Colombia innehåller en av de mest enastående utsikterna i hela den canadensiska delen av Rocky Mountains. De många bergstopparna sträcker sig emellanåt flera tusen meter upp över höga vattenfall i Yoho Valley och glaciärernas smältvatten i smaragdsjön "Esmerald Lake".

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.